BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Gazetecilerin soruları Gül'ü şaşkına çevirdi

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mescid-i Aksa'yı basan İsrail askerlerini sormayan gazetecilere tepki gösterdi.

Abone ol

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazetecilerin yeni cumhurbaşkanlığı sarayının maliyeti ve çözüm sürecinde gelinen noktaya ilişkin sorularına hayret ettiğini söyledi.

Gül, "Siz gazetecisiniz, soracağınız soru... Dünyada yer yerinden oynuyor. Kudüs’te bütün Müslümanların kutsal mekânlarına saldırılar oluyor, zannettim ki bunlardan sorarsınız." dedi.

ÖNCE CUMHURBAŞKANLIĞI BİNASINI SORDULAR

Abdullah Gül, Cuma namazını Sarıyer'deki Orman Bölge Müdürlüğü'nde yer alan camide kaldı. Namaz çıkışı Gül ile gazeteciler arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Gül’e önce Beşiktaş maçı ile ilgili değerlendirmesi soruldu. Gül bu soruyu, caminin önünde olduğu gerekçesiyle cevaplamak istemedi. Sonra kendisine çok tartışılan yeni cumhurbaşkanlığı sarayının maliyeti hakkında görüşleri soruldu. Gül gazetecilerden başka soru sormasını istedi.

SONRA SOKAK EYLEMLERİ VE ÇÖZÜM SÜRECİ SORULDUabdullah.20141107144620.jpg

Bir gazeteci de Gül’e çözüm süreci ile ilgili görüşleri ve sokak eylemleri hakkında düşüncelerini sordu. Bu soruyu da reddeden Gül, “Ben hayret ettim. Siz gazetecisiniz, soracağınız soru... Dünyada yer yerinden oynuyor, Kudüs’te bütün Müslümanların kutsal mekânlarına saldırılar oluyor, zannettim ki bunlardan sorarsınız.” karşılığını verdi.

'İSRAİL, ORTADOĞU'DAKİ ATEŞE BENZİNLE GİDİYOR'

“Siz sormadınız ben söyleyeyim.” diyerek konuşmasına devam eden Gül, “İsrail’in bu yaptığı yapılabilecek en akılsız ve en düşüncesiz bir iş. Sadece Filistinlilere değil Araplara değil bütün Müslümanlara hakaret ve bütün Müslümanları rencide etmek bütün Müslümanları kışkırtmaktan başka bir şey değil. Önce şiddeti telin ediyorum. Bütün Müslümanların mukaddes beldelerine olan bu saldırıları ve onlara şunu hatırlatmak

Mescid-i Aksa işte bu hale geldi!

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa içindeki Filistinlilere müdahalesinin ardından yaşanan tahribatı gidermek için çalışmalar başladı. TIKLAYIN

istiyorum; bu davranışları ile Ortadoğu’da Filistin-İsrail arasındaki barış görüşmelerini nasıl baltaladıkları ve artık barıştan nasıl uzaklaşmaya kendilerinin öncelik ettiğini de bütün dünya görüyor. Bütün dünyada sözü geçen herkes İsrail’in saldırganlığını ve bu pervasızlığını, zaten Ortadoğu ateş içindeyken ona benzin ile gidercesine bu davranışlarını telin etmelerini ve durdurmalarını, bunun için herkes elinden gelen bütün gayreti göstermesi gerekir.” ifadelerini kullandı.

cami.20141107150055.jpg

Gül cuma namazı sonrası kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla fotoğraf çektirdi