BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Füzeyi değil milleti kalkan yapıyorlar

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Türkiye'ye yerleştirilmesi kararlaştırılan Füze Kalkanı Projesi'ni eleştirdi.

Abone ol

Kamalak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında ''Uluslararası İslami Uyanış Konferansı''na katılmak amacıyla 15-18 Eylül tarihleri arasında yaptığı İran seyahati hakkında bilgi verdi.

Tahran'da yaptığı görüşmeler ile İranlı yetkililerin füze kalkanına ilişkin soruları ve bunlara verdikleri cevaplara ilişkin açıklamalarda da bulunan Kamalak, İran seyahatini son derece faydalı olarak nitelendirdi.

İran'ın Ortadoğu'da ciddi bir devlet olduğunu, Türkiye'nin de bölgede önemli bir ülke olduğunu belirten Kamalak, ''İslam coğrafyasına baktığımızda, batının etkin silahlarının İslam coğrafyasında denendiğini, Müslümanların adeta birer denek olarak kullanıldığını görüyoruz. Bu manada, bu tür etkili uluslar arası konferansların son derece önemli olduğunu düşünüyoruz'' diye konuştu.

Kamalak, Devlet Başkanı Ahmedinejad, Dışişleri Bakanı Salihi ve eski Dışişleri Bakanı Velayeti ile yaptıkları görüşmelerde fikir alışverişinde bulunduklarını ifade etti. İran'da baş başa yapılan görüşmelerde özellikle füze kalkanına ilişkin endişelerin dile getirildiğini anlatan Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü:

TÜRKİYE'Yİ RİSKE EDİYOR

''Füze kalkanı konusunda çok rahatsızlar. Soruları şu: (Siz gerçekten Türkiye olarak İran'dan bir saldırı bekliyor musunuz? Bu füze kalkanının, Türkiye'nin doğu kesimine yerleştirilmesinin amacı nedir?) Biz bu soru karşısında Milli Görüş olarak, böyle bir endişemiz yoktur dedik. Ben onlara net olarak ifade ettim. Milli Görüş ve Saadet Partisi olarak, Türkiye'ye füze kalkanı yerleştirilmesine şiddetle karşıyız. Orada söyledik. Burada söylüyoruz. Çünkü bu kalkanlar, Türkiye'yi korumak şöyle dursun, Türkiye'yi riske ediyor. Bu kalkanın asıl amacı, İsrail'i korumaktır. Yazık ki, İsrail'i koruyacak olan sadece füze kalkanı değildir. Bu sistem Türkiye'ye yerleştirilmek suretiyle Türk milleti de İsrail'e kalkan yapılmaktadır. Füzeyi değil, milleti kalkan yapıyorlar.''