BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.447,85
HABER /  GÜNCEL

Formula 1: Rosberg-Hamilton rekabeti kızışıyor

Rosberg ile Hamilton'un Belçika Grand Prix'inde çarpışmalarının ardından Mercedes'in iki sürücüsü arasındaki rekabet kızışıyor.

Abone ol

Formula 1'de Belçika Grand Prix'inde yaşanan kaza Mercedes'te şampiyonluk için yarışan takım arkadaşları Nico Rosberg ile Lewis Hamilton arasındaki rekabeti sertleştirdi.

Sezonun bitimine yedi yarış kala Rosberg, Hamilton'un 29 puan önünde.

Ancak Mercedes, rekabetin sürücülerin şampiyonluk şansına ve takıma zarar vermesinden kaygılı.

Spa pistindeki yarışın ilk turunda Rosberg'in aracının ön kanat kısmı, Hamilton'un lastiğine çarptı. Alman sürücü, aracın kanadını kaybederken, Hamilton'un lastiğindeki hasar yarışı yarıda bırakmasına neden oldu.

Olay, yarışlarda her sürücü arasında yaşanabilecek bir kaza olarak görünüyordu. Maçın hakemleri de, kaza görüntülerini izledikten sonra herhangi bir yaptırım uygulamamaya karar verdi.

Rosberg'in Red Bull sürücüsü Daniel Ricciardo'nun ardından ikinci sırada bitirdiği yarışın ardından BBC'ye konuşan Mercedes ekibinin patronu Toto Wolf, olayı kabul edilemez olarak niteledi ve Alman sürücüyü suçladı.

Wolff, ayrıca Rosberg için disiplin işlemleri uygulanabileceği imasında da bulundu.

Ancak yarıştan iki saat sonra, iki sürücünün olayı takımın yöneticileriyle tartıştığı toplantının ardından Hamilton'un yaptığı açıklama gündemi bambaşka bir zemine taşıdı.

İngiliz sürücü, Rosberg'in toplantıda kendisine kasten çarptığını söylediğini öne sürdü.

Hamildon, ''Rosberg, 'kazadan kaçınabileceğini, ama bir şeyleri ispatlamak istediğini' söyledi'' diye konuştu.

Formula 1 gözlemcileri, Rosberg'in 'ispatlamak istediği şeyin net olduğu' görüşünde.

Bu sezon iki sürücü iki kez birbirleriyle tampon tampona yarıştırlar ve ikisinde de Hamilton daha başarılıydı.

Eski Formula 1 sürücüsü, BBC yorumcusu David Coulthard'a göre, Hamilton'un daha iyi yarışçı olduğunu ve Rosberg'in de 'tambon tampona mücadelede Lewis'i geçemeyeceğinin farkında olduğunu' öne sürdü.

Bahreyn'de nefesleri kesen bir yarış yaşanmış, Macaristan'da da Hamilton takım emrine karşın Rosberg'in geçişine izin vermemişti.

Mercedes'in patronu Wolff, Rosberg'in Belçika'da kasten Hamilton'a çarptığı iddialarını kabul etmezken, şunları söyledi:

''Nico, şeridini korumak için mücadele ettiğini söylüyor. Bir şeyi ortaya koyma ihtiyacındaydı. Geri adım atmadı. Lewis'in kendisine mesafe bırakması gerektiğini ama Lewis'in bunu yapmadığını söyledi. Lewis ise, Nico'nun orada olduğunu bilmesi gerekenin kendisi olmadığını söyledi. Dolayısıyla hararetli bir tartışmanın ardından ikisi arasındaki görüş ayrılığı devam ediyor.

Mercedes her iki sürücüye, birbirleriyle çarpışmadıkları sürece yarışmalarına izin vereceği mesajını vermişti.

Bu yaklaşımın değişmeyeceği anlaşılıyor.

Spa sonuçlarını hakem heyeti tescil etti, ama motor sporları federasyonunun bu son açıklamaları ihbar kabul edip harekete geçme olasılığı da var.

Ancak, şu an için net olan bir karting yarışlarında yer aldıkları günlerden çok iyi arkadaş olan iki sürücü arasında ciddi bir gerilim olduğu.