BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Flaş gelişme! Aydın Doğan hakkında yakalama kararı çıktı

Doğan Medya Grubu'nu Demirören Holding'e satan Aydın Doğan hakkında 'Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet' davasına yakalama kararı çıktı... Aydın Doğan'ın Almanya'da olduğu ve tedavi gördüğü belirtildi... Sonraki duruşma bir hafta sonra 18 Haziran'da...

Abone ol

HÜRRİYET, Kanal D, CNN Türk'ün de içinde bulunduğu Doğan Medya Grubu'nu Demirören Holding'e satan Aydın Doğan hakkında flaş karar çıktı. Yargılandığı 'Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet' davasının son durumasına katılmayan Aydın Doğan ve kızı Hanzade Doğan Boyner hakkında zorla getirilme kararı çıkarıldı. Aydın Doğan'ın Almanya'da tedavi gördüğü için duruşmaya gelmediği belirtiliyor. 

KIZI VE YÖNETİCİLERİ İLE YARGILANIYOR... Geçen yıllarda Aydın Doğan, kızı Hanzade Vasfiye Doğan Boyner, İmre Barmanbek ve Ali Rıza Temuroğlu hakkında, kağıt ve baskı malzemesi temin eden şirketlere haksız kazanç sağlandığı gerekçesiyle “Sermaye Piyasası Kanunu’na muhalefet” suçundan İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

MAHKEME BERAAT ETTİRMİŞ YARGITAY BOZMUŞTU... Mahkeme, suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle Aydın Doğan’ın da aralarında bulunduğu 4 sanığın beraatine karar vermişti. Kararın temyiz edilmesi üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 7. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozmuştu. Yerel mahkemenin kararında direnmesi üzerine dosya, Yargıtay Ceza Genel Kuruluna gelmişti.

MAHKEMEYE KATILIM SAĞLAMADIĞI TESPİT EDİLDİ... Odatv’nin haberine göre, Yargıtay Ceza Genel Kurulunda 23’e karşı 24 üyenin oyu ile alınan kararda, uyuşmazlık konusu olarak öncelikle sanıklar hakkında usulüne uygun açılmış kamu davası bulunup bulunmadığı irdelenmiş, Kurulun 24 üyesi, “davanın usulüne uygun açılmadığı”na hükmetmişti.

KIZI DA KENDİSİ DE ALMANYA'DAYMIŞ... Söz konusu dava yeniden görüldü. Ancak duruşmaya Almanya'da tedavi gördüğü için katılamayan Aydın Doğan ve yurt dışında olan Hanzade Vasfiye Doğan Boyner hakkında zorla getirme kararı çıktı.

HAFTAYA YENİ DURUŞMA VAR... Üstelik mahkeme heyeti bir sonraki duruşmayı 1 hafta sonraya erteleyerek 18 Haziran Pazartesi görülmesini kararlaştırdı.