BIST 9.884
DOLAR 32,46
EURO 34,71
ALTIN 2.435,22
HABER /  GÜNCEL

Firari polis müdürü aday adayı olursa

Hakkında yakalama kararı bulunan eski istihbarat şube müdürü Hurşit Uçak, bakın Denizli'de nasıl yakalandı?

Abone ol

Erzurum'da "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında yakalama kararı bulunan eski Erzurum Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Hurşit Uçak, tutuklandı.

DENİZLİ'DE ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSU YAPTI

Alınan bilgiye göre, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "yasa dışı dinleme" iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve ardından hakkında yakalama kararı çıkartılan Uçak'ın Denizli'de bir partiden milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptığı tespit edildi.

DENİZLİ'DE GÖZALTINA ALINDI

Bunun üzerine, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda harekete geçen polis, Uçak'ı Denizli'de dün gözaltı aldı.

Havayoluyla Erzurum'a getirilen Uçak, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece, tutuklama kararı yüzüne okunarak, cezaevine gönderildi.

YASA DIŞI DİNLEME SORUŞTURMASI

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, "yasa dışı dinleme" iddialarıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında, 29 Aralık 2014'te Ankara, İstanbul, Kahramanmaraş, Bolu ve Düzce'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan Hurşit Uçak ile emniyet amirleri Serkan Doğan, Soysal Aktürk, Yücel Bilgiç ve başkomiser Aslan Kartal, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Daha sonra, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 162 sayfalık iddianamede, Uçak ile emniyet amirleri Bilgiç, Doğan, Aktürk, başkomiser Kartal ile bir süre önce Romanya'da yakalanan Sedat Zavar ve diğer 14 şüphelinin, "haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi, kamu görevlisinin resmi evrakta sahteciliği, suç uydurma, suç işlemek maksadıyla örgüt kurma, yönetme ve üye olma" suçlarından 25 yıldan 130 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmaları istenmişti.

İddianameyi kabul eden Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Uçak hakkında yakalama kararı çıkarmıştı.