BIST 9.891
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.459,54
HABER /  GÜNCEL

FETÖ darbeyi o yıllarda planlamış!

Fetullahçı Terör Örgütü soruşturmasında Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı, örgütün 1990'lı yıllardan itibaren darbe planları yapmaya başladığına ilişkin çeşitli bulgular elde edildiğini açıkladı.

Abone ol

TOKAT Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ soruşturmasında örgütün 1990 yılında da darbe planı yaptığına ilişkin belgelere ulaşıldığını açıkladı. Hazırlanan soruşturma dosyasında askeri öğrencilerin her birine kod adı verildiği belirtilirken, örgütün bu öğrencilerin hangi makamlara gelirse darbenin daha kolay yapılabileceğinin planlarını yaptığı kaydedildi.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan yazılı açıklamada, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün askeriye içerisindeki yapılanmasına yönelik" başlatılan soruşturmada Başsavcılığın son 3 günde yaptığı faaliyetlere yer verildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada alınan tanık beyanı doğrultusunda, yapıya mensup olduğu değerlendirilen 9 üst rütbeli subay hakkında arama, el koyma ve gözaltına alma kararı verildiği, bu şüphelilerden bir kısmının gözaltına alındığı, bir kısmının ise halen firar olduğu belirtildi.

"ASKERİ LİSEDE HARP OKULUNDA HER BİRİNE KOD ADI VERİLDİ"

Başsavcılık, soruşturma kapsamında, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün askeriye içerisindeki yapılanmasına yönelik" yürütülen bir başka soruşturmaya da yer verilen açıklamada "Elde edilen deliller ışığında '22 üst rütbeli (albay, yarbay) askeri personelin, askeri lisede ve Kara Harp Okulunda okudukları sırada Paralel Yapı'ya mensup öğrenciler olduğu, bunların her birine yapı tarafından kod adı verildiği, bu personellerden büyük bir kısmının o dönemde bizzat Fetullah Gülen ile görüştürülmeye götürüldüğü, bu şahısların Fetullah Gülen ile birden fazla kez görüştürüldüğü, ayrıca o dönemde bahse konu öğrencilere soru verildiği, hatta soruların Fetullah Gülen'e cinler tarafından getirildiğinin söylendiği, o dönemde (1990 yılında) yapının darbe planları da yaptığı, ancak darbe yapılmadığı" beyanında bulunduğunu bildirdi.

"ÖĞRENCİLER İLERİDE HANGİ MAKAMLARA GELİRSE DAHA KOLAY YAPILABİLİR?"

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığının açıklamasına göre, "Askeri liselerde ve Kara Harp Okulunda okuyan öğrencilerin ileride hangi makamlara gelirlerse darbenin daha kolay yapılabileceğinin konuşulduğu, darbenin daha kolay maksatla yapılabilmesi için öğrencilerin önemli birimlere yönlendirildiği ve darbeye hazırlık yapıldığı" beyanı da soruşturma dosyasına girdi.