BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,97
ALTIN 2.437,41
HABER /  GÜNCEL

FETÖ dalgası ihraç edilen polis, subay, pilot ve doktorlar...

Yeni KHK ile ihraç edilenler gözaltına alınıyor. FETÖ operasyonları bugün Konya, Urfa, Bolu, Adıyaman, Amasya, Balıkesir, Gaziantep, Rize ve Osmaniye başta olmak üzere bir çok ilde oldu.

Abone ol

TÜRKİYE genelinde büyük FETÖ operasyonları var. Operasyonlar son KHK ile ihraç edilen memur, polis, asker ve doktorlara yönelik oldu.

Bugünkü resmi gazetede yayınlanan 667 sayılı KHK ile bir çok memur ve asker ile emniyet mensubu meslekten ihraç edilmişti. Bu kişilerin de aralarında olduğu listelerle operasyonlar başladı.

Yurdun bir çok bölgesindeki FETÖ operasyonlarında gözaltılar gerçekleşti. İşte bugünkü FETÖ operasyonlarından gelen son dakika haberler;

KONYA : HAVA KUVVETLERİ'NDE GÖZALTILAR

Konya merkezli 19 ilde Hava Kuvvetleri Komutanlığında görevli, aralarında pilotların da bulunduğu 60 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Aralarında Hava Kuvvetleri Komutanlığında görevli pilotların da bulunduğu 60 kişiden 25'i yakalandı. Zanlılardan bazılarının daha önceki KHK'lar ile bazılarının da yeni ihraç edildiği öğrenildi. Çoğunluğu üsteğmen olan zanlılar arasında, kurmay yarbay ve kurmay binbaşı rütbesinde kişilerin de bulunduğu bildirildi.

Konya'dan 3, Ankara'dan 11, İzmir'den 11, Eskişehir'den 2, İstanbul'dan 8, Adana'dan 4, Kayseri'den 4, Amasya'dan 2, Diyarbakır'dan 2, Kütahya'dan 2, Balıkesir, Denizli, Hatay, Muğla, Isparta, Trabzon, Samsun, Aksaray ve Gümüşhane'den birer ile yurt dışındaki 2 üsteğmen hakkında yakalama kararı çıktı.

AKADEMİSYENLER GÖZALTINDA

Konya'daki operasyonun bir diğer ayağında ise akademisyenler vardı. FETÖ soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 23 akademisyenden 16'sı yakalandı.

Gözaltılar Selçuk Üniversitesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesindeki akademisyenlere yönelik oldu. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü. Operasyon kapsamında 24 akademisyenin de ifadesine başvurulacağı öğrenildi.

URFA MERKEZLİ 14 İLDE BÜYÜK OPERASYON

Şanlıurfa merkezli 14 ilde, günün en geniş kapsamlı FETÖ operasyonlarından biri yapıldı. Aralarında doktor, öğretmen, dershane müdürü, muhasebeci ve esnafın da bulunduğu 38 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, FETÖ'nün "ışık evleri" yapılanması için himmet topladıkları ve örgüte finans sağladıkları öğrenildi.

Operasyon Urfa başta olmak üzere, Adıyaman, Amasya, Balıkesir, Gaziantep, Rize ve Osmaniye'nin de aralarında bulunduğu 14 ilde gerçekleştirildi. Operasyonun devam ettiği, gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

İSTANBUL : SİLİVRİ CEZAEVİ MÜDÜRÜ DE LİSTEDE

İSTANBUL'daki FETÖ operasyonunda ise flaş bir gözaltı vardı. İstanbul merkezli 8 ilde gerçekleştirilen operasyonda, Silivri Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü H.T'nin de aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında daha önce Silivri'nin 230 personeli hakkında işlem yapılmış, bunlardan 17'si tutuklanmıştı.

TELEKOM OPERASYONU

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) telekom yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul merkezli Ağrı, Malatya ve Ankara'da düzenlenen operasyonda, 12 şüpheli gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. 

BOLU : 5 GARDİYAN GÖZALTINDA

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, yüksek güvenlikli Bolu F Tipi Ceza İnfaz Kurumunda görev yapan O.C, H.A, A.B, N.S ve E.K. isimli infaz koruma memurları, FETÖ ile "irtibatlı" oldukları gerekçesiyle İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki sorguları devam ediyor.

BAYBURT : DOKTORLAR GÖZALTINDA
Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında Lokman Hekim Sağlık Gönüllüleri Derneğinin yöneticileri olan doktorlar ile sağlık çalışanları ile proje kapsamında derneğin ihale verdiği toplam 19 şüpheli hakkında "terör örgütüne finansman sağlamak" suçundan gözaltı kararı verildi. 19 şüpheliden biri sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 18 kişinin ifade işlemi devam ediyor. 

VAN : POLİSLER GÖZALTINDA

Van'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 14 polis gözaltına alındı. Polislerin örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlendi.

SAMSUN : 2 ASTSUBAY GÖZALTINDA

Samsun'da İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. Operasyonda, örgütünün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock" kullandıkları öne sürülen 15'inci Piyade Eğitim Tugayı Çavuş Eğitim Tabur Komutanlığında görevli astsubaylar U.Ö. ve Ö.B. gözaltına alındı.

SAKARYA : KHK İLE KAPATILAN DERNEĞE OPERASYON

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu değerlendirilen ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Çınar Akademi ve Gençlik Derneği üyeleri ve yöneticilerinin aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Operasyonda dernek üyesi 5 kişi gözaltına alınırken, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

İZMİR : 35 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVKEDİLDİ

"İzmir'deki askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin incelemeler doğrultusunda "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki yapılanması"na yönelik başlatılan soruşturma kapsamındaki operasyonda, gözaltına alınan 37 şüpheliden 35'i adliyeye çıkarıldı.

DENİZLİ : 33 KİŞİ TUTUKLANDI

Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında iş adamlarına yönelik operasyonda emniyetteki işlemleri tamamlanan ve adliyeye sevk edilen 34 kişiden 33'ü tutuklandı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan ve halen emniyette tutulan 55 kişinin ise işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

SAMSUN : 19 MAYIS ÜNİVERSİTESİ AKADEMİSYENLERİ...

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Samsun merkezli 4 ilde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) görevli 31 akademik personel adliyeye sevk edildi. 

Daha önce açığa alınan OMÜ'de görevli aralarında profesör, doçent, yardımcı doçent ile araştırma görevlilerinin bulunduğu 31 kişi 15 Kasım'da gözaltına alınmıştı. Bu kişilerden bazılarının örgütünün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock" kullandıkları iddia edilmişti.