BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.248,49
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen'nden parti açıklaması

İdris Bal'ın parti kuracağını açıklamasının ardından ortaya atılan cemaat iddiaların Fethullah Gülen'den cevap geldi.

Abone ol
AK Parti'den istifa eden Kütahya Milletvekili İdris Bal'ın yeni parti oluşumu için hazırlıklara başladığını duyurmasıyla birlikte Ankara kulisleri de hareketlendi. 17 ve 25 Aralık süreci sonrasında istifa eden Bal'ın cemaate yakın bir isim olduğu ve parti hazırlıklarını da yine bizzat cemaatin yürüttüğü iddia edilmişti. İşte o iddialara Fethullah Gülen'den yalanlama geldi.

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkilinin parti kurma ve bir partiyi ele geçirme girişiminde bulunduğu yönündeki iddiaları yalanladı. 
 
Yazılı açılama yapan Albayrak, Gülen Hocaefendi'nin bütün siyasi partilere her zaman eşit mesafede durduğu belirterek "Bunun dışındaki kanaat ve beyanlar gerçekten uzak bir yakıştırma ve vehimden ibarettir." dedi. Nurullah Albayrak imzasıyla yapılan açıklama şu şekilde: 

"Bazı yayın organlarında müvekkilim Sayın Fethullah Gülen’in parti kurma ve bir partiyi ele geçirme girişiminde olduğu şeklinde doğru olmayan değerlendirmelere yer verilmiştir. Müvekkilimin herhangi bir kişiye parti kurma konusunda tavsiye, telkin ya da talimatı olmadığı gibi hiç kimseye de bir partinin ele geçirilmesi konusunda tavsiye, telkin ya da talimatı söz konusu değildir. Müvekkilim Sayın Fethullah Gülen, bugüne kadar herhangi bir partinin desteklenmesi, engellenmesi ya da ele geçirilmesi gibi bir düşünce ve davranış içinde olmamıştır. Her zaman herhangi bir partiden ziyade millet ve memleket menfaatlerinin öne çıkarılması konusunda değerlendirmede bulunmuştur. Bütün siyasi partilere de her zaman eşit mesafede durmuştur. Bunun dışındaki kanaat ve beyanlar gerçekten uzak bir yakıştırma ve vehimden ibarettir. Kamuoyunun bilgilerine sunarız. Saygılarımla"