BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,95
ALTIN 2.447,53
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe Ülker Madrid'de tarih yazmak istiyor

Bu akşam Final Four'da Real Madrid'le karşılacak Fenerbahçe Ülker, finale kalan ilk Türk takımı olmak için sahaya çıkacak. Zorlu maç öncesi Oğuz Savaş ve Nemanja Bjelica BBC Türkçe'ye konuştu.

Abone ol

Fenerbahçe Ülker bu akşam TSİ 22.00'de Madrid'deki Barclaycard Center'a Türk basketbol tarihinde bir ilki gerçekleştirmek için çıkacak. Sarı-Lacivertliler maçı kazanırsa Final Four'da final oynayan ilk Türk takımı olacak.

Fenerbahçe Ülker yarı final öncesi basına açık son antrenmanını maçın oynanacağı Barclaycard Arena'da yaptı. Antrenman sonrası BBC Türkçe'ye konuşan Oğuz Savaş, Real Madrid karşısında provokasyona gelmeden sakin kalmaları gerektiğini söyledi.

"Provokasyon Real Madrid'in özelliği" diyen Oğuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendi evlerinde oynuyorlar, son iki senedir finalde kaybediyorlar. Onlarda da bir baskı var. Provokasyonlara, çaldırmaya çalışacakları faullere karşılık vermeden kendi oyunumuzu oynamamız gerekiyor."

"Bizim ilk Final Four'umuz ama bu kupayı da son birkaç senedir çok favori olmayan takımlar kazanıyor. Umarım bu sene de öyle olur."

Bjelica: Rakibimiz Avrupa'nın en iyi takımı

Final Four'da final hayali kuran Fenerbahçe Ülker'in en önemli silahlarından biri, Euroleague'de sezonun en iyi oyuncusu seçilen Nemanja Bjelica olacak.

Ödül töreni sonrası BBC Türkçe'ye konuşan Bjelica, rakiplerinin gücünün farkında olduklarının altını çizdi.

Bjelica, "Real Madrid şu anda Avrupa'nın en iyi takımı ancak maçın favorisi olmaları benim için önemli değil. Bireysel olarak çok yetenekli oyuncuları var ama biz sezon boyunca takım halinde ne kadar iyi oynadığımızı kanıtladık. Real Madrid'in bu turnuvayı ne kadar çok kazanmak istediğini herkes biliyor. O yüzden bunu avantaja çevirmemiz lazım" dedi.

Maciulis'ten Real Madrid taraftarlarına çağrı

Fenerbahçe Ülker'in ardından Real Madrid de son antrenmanını yaptı ve maç saatini beklemeye başladı.

Takımın Litvanyalı oyuncusu Jonas Maciulis, Fenerbahçe'nin 2 binden fazla seyircisinin salonda olacağını ve son derece renkli bir maç oynayacaklarını söyledi.

Maciulis, "Umarım taraftarlarımız bize doğru zamanda destek verir. Belki zor anlarımız olacak ama onların bize enerji vermelerini ümit ediyoruz" dedi.

Spanoulis: Kupayı kaldırmaya geldik

Bu akşam TSİ 19:00'da oynanacak ilk yarı final maçında ise CSKA Moskova ve Olimpiakos karşılaşacak.

Olimpiakos'un yıldız oyuncusu Vassilis Spanoulis, BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamada "Biz sadece bu maçın değil, Final Four'un da sürpriz takımıyız. Bütçelere bakarsanız en düşük bütçe bizim. Ama ortaya en yürek koyan, en karakterli takımlardan biriyiz" dedi ve iddialı konuştu:

"Biz buraya turistik geziye, eğlenmeye gelmedik. Sonuna kadar savaşmaya ve kupayı kaldırmaya geldik."

CSKA Moskova ve Olimpiakos daha önce Final Four'da 2012 ve 2013 yıllarında rakip olmuş; iki maçta da gülen taraf Yunan ekibi olmuştu. CSKA'yı İstanbul'da finalde, Londra'da yarı finalde yenen Olimpiakos tahminlerin aksine her iki şampiyonada da kupaya uzanmayı başarmıştı.

Sorularımızı yanıtlayan Olimpiakos koçu Sfairopoulos, daha önce aldıkları tarihi galibiyetlerin kendilerine avantaj sağlamayacağını düşünüyor:

"Ben psikolojik avantaja değil, psikolojik hazırlığa inanırım. Önemli olan oyuncuları bu zorlu maça mental olarak hazırlamak. Ancak geçmişte yaşananların bugünü etkileyeceğini düşünmüyorum. Her maç birbirinden farklı."

Kirilenko: Geçmişte olan geçmişte kalır

CSKA Moskova'nın yıldızlarından Andrei Kirilenko da, koç Sfairopoulos'la aynı görüşte.

"Geçmişte olan geçmişte kalır" diyen Rus yıldız, takım olarak bütün bir sezon boyunca tek bir maçı beklediklerini ve öncelikle finale çıkmak istediklerini belirtti.