BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM

Fatoş Gürkan AK Parti milletvekili adayı kimdir?

Adana AK Parti aday adayları listesinde Avukat Fatoş Gürkan da yer aldı. Peki AK Parti Adana milletvekili aday adayı Fatoş Gürkan kimdir?

Abone ol

AK Parti Adana milletvekili aday adayları arasında yer alan Av.Fatoş GÜRKAN kimdir aslen nerelidir? 

1966 yılında Adana ili, Karaisalı ilçesi, Köyü'nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Adana ilinde çeşitli okullarda tamamladı. 1989 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1990 yılından itibaren serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Birçok sivil toplum örgütünde faal olarak görev aldı. Türk Hukuk Enstitüsü Üyesi, Tema Vakfı Adana İl Temsilciliği hukuk danışmanlığı ve Adana Barosu bünyesinde bulunan Kültür ve Turizm Komisyonu ile Çocuk Hakları Komisyonlarında görev aldı.

2002 yılında, ilkelerine inandığı Ak Parti'ye üye oldu. 2002-2003 tarihlerinde Ak Parti Adana İl Kadın Kolları Bşk. Yrd. ve Sosyal İşler Komisyonu Üyeliği, 2003-2006 yılları arasında Ak Parti Adana İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak teşkilat bünyesinde çeşitli komisyonlarda görev aldı.

22 Temmuz 2007 Genel Seçimlerinde AK Parti Milletvekili seçildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği yaptı. TBMM Anayasa Komisyon Üyesi, Kanser Hastalığı Konusunun Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Araştırma Komisyonu üyesi ve AK Parti Genel Merkez Sosyal İşler 12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde tekrar AK Parti Adana Milletvekili seçildi. Halen TBMM Anayasa Komisyonu, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu ve AK Parti Grup Disiplin Kurulu üyesidir.

Bunun yanında Toplumsal Barış Yollarının Araştırılması ve Çözüm Sürecinin Değerlendirilmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu ve Manisa’nın Soma İlçesinde Başta 13 Mayıs 2014 Tarihinde Olmak Üzere Meydana Gelen Maden Kazalarının Araştırılarak Bu Sektörde Alınması Gereken İş Sağlığı ve İş Güvenliği Tedbirlerinin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonunda görev almıştır.