BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.401,40
HABER /  EKONOMİ

Fatih Saraç kimdir? Kasetleri çıktı

Fatih Saraç ismi son günlerde dinleme kayıtlarıyla anılıyor, kasetleri çıkan Fatih Saraç kimdir?

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile konuşması gündeme bomba gibi düşen FATİH SARAÇ en çok merak edilen isim oldu. Peki kimdir bu Mehmet Fatih Saraç?

1960 İstanbul doğumlu olan Mehmet Fatih Saraç Mekke Üniversitesi mezunu. Bim A.Ş.,Yeni Mağazacılık A.Ş. (A101), Ak Gıda A.Ş. kurucu ortağı eski Yönetim Kurulu Üyesidir. Halihazırda UCZ Mağazacılık A.Ş./ Dogal Gıda Ürünleri A.Ş. ve Mes Yatırım Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanıdır.

HABERTÜRK'TE

Mehmet Fatih Saraç ismi gündeme Ciner Medya Grubu’nu kontrol eden Ciner Yayın Holding’in de başına getirilmesiyle duyuldu.

Başbakan’ın eski danışmanı Cüneyt Zapsu ile BİM’de de eski ortak olan Mehmet Fatih Saraç’ın, Turgay Ciner’le iş ortaklığı UCZ Mağazacılık Ticaret A.Ş. ile başladı.

Saraç, Park Holding ve Habertürk’ün sahibi Turgay Ciner ile birlikte Kasımpaşaspor Faaliyetleri A.Ş. yönetim kurulunda görev yapıyor.

10 Nisan 2012’de kurulan UCZ Mağazacılık Ticaret A.Ş.’nin ortakları arasında da Park Holding ve Yatırım Danışmanlığı Limited Şirketi bulunuyor.

Saraç’ın Ciner’le medya alanındaki işbirliği ise Ciner’e C Görsel Yayınlar A.Ş.’nin 21 Aralık 2012’de yapılan genel kurul toplantısında yönetim kuruluna girmesiyle başladı. Saraç, yönetime girmekle kalmadı, başkan yardımcılığına getirildi.

Fatih Saraç’ın Ciner holding hisselerini satın alıp almadığı ya da ne kadar hissesini satın aldığı henüz bilinmiyor.