BIST 10.092
DOLAR 32,35
EURO 34,66
ALTIN 2.409,15
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Emin Çölaşan'ı kimler dinledi?

Emin Çölaşan'ın telefonlarının dinlenmesi de meclis gündeminde!

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yapılan dinlemeleri TBMM gündemine taşıdı ve Başbakan Erdoğan’a “Sözcü gazetesi yazarlarından Emin Çölaşan’ın telefon görüşmelerinin yasa dışı biçimde dinlendiği ve kayıt altına alındığı iddiası doğru mudur?” diye sordu.

Tanrıkulu’nun cevabını aradığı sorular şöyle:

1- 1 Ocak 2008–31 Aralık 2013 arasındaki dönemde Mahkeme kararı çıkartılarak telefon görüşmeleri dinlenen ve kayıt altına alınan gazeteciler bulunmakta mıdır? Bulunmaktaysa bu gazeteciler kimlerdir?
2- 1 Ocak 2008–31 Aralık 2013 arasındaki dönemde Mahkeme kararı olmaksızın yasa dışı biçimde telefon görüşmeleri dinlenen ve kayıt altına alınan gazeteciler bulunmakta mıdır? Bulunmaktaysa bu gazeteciler kimlerdir?
3- 8 Şubat 2014 tarihi itibarıyla Mahkeme kararı çıkartılarak telefon görüşmeleri dinlenen ve kayıt altına alınan gazeteciler bulunmakta mıdır? Bulunmaktaysa bu gazeteciler kimlerdir?
4- 8 Şubat 2014 tarihi itibarıyla Mahkeme kararı olmaksızın yasa dışı biçimde telefon görüşmeleri dinlenen ve kayıt altına alınan gazeteciler bulunmakta mıdır? Bulunmaktaysa bu gazeteciler kimlerdir?
5- Ayrıca, internet verileri takip edilen ve kayıt altına alınan gazeteciler var mıdır? Varsa bu gazeteciler kimlerdir?
6- Sözcü gazetesi yazarlarından Emin Çölaşan’ın telefon görüşmelerinin yasa dışı biçimde dinlendiği ve kayıt altına alındığı iddiası doğru mudur?
7- Gazeteci Emin Çölaşan’ın telefon konuşmalarının yasa dışı dinlenmesi kim ve kimler tarafından yapılmıştır?
8- Telefonları dinlenen ve konuşmaları kayıt altına alınan başka gazeteciler de var mıdır? Varsa bu gazeteciler kimlerdir?
9- Mahkeme kararı olmaksızın, gazetecilerin telefonlarının yasa dışı dinlenmesi hangi devlet birimlerince yürütülmüştür? Dinleme talimatlarını hangi merciler vermişlerdir?