BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Fakülte yönetimi işgali kınadı

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Yönetim Kurulu, YÖK’ün kuruluş yıl dönümünü protesto için yapılan eylemle ilgili, “Musta...

Abone ol

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Yönetim Kurulu, YÖK’ün kuruluş yıl dönümünü protesto için yapılan eylemle ilgili, “Mustafa Kemal Atatürk tarafından bilimsel araştırmalar ve öğretim yapmak amacıyla kurulmuş olan bu tarihi kurumun itibarını kamuoyu önünde zedeleyen bu tür şiddet içerikli olayları kınıyoruz” açıklamasını yaptı.
A.Ü. DTCF Yönetim Kurulu’ndan yapılan yazılı açıklamada, 6 Kasım 2013 Çarşamba günü fakültede yaşanan işgale ilişkin basın-yayın organlarında yer alan bazı haberler dolayısıyla, kamuoyunu bilgilendirmek için basın açıklaması yapılmasına gerek duyulduğu vurgulanarak şöyle denildi:
“Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Dekanlık makamına ait sekreterlik odası, Fakültemizle ilişiği bulunmayan bir grup tarafından 6 Kasım 2013 Çarşamba günü saat 15.00 dolaylarında görevli bayan sekreter odadan zorla dışarıya çıkarılarak işgal edilmiş ve kapı, odadaki eşyalar arkasına yığılmak suretiyle kapatılmıştır. İşgal eylemi sırasında, fakültemiz idaresi tarafından kendilerine işgali sonlandırmaları yönünde yapılan bütün çağrılara ve diyalog kurma girişimlerine karşın, gruptan olumlu cevap alınamamıştır. Söz konusu grup sekreterlik odasındaki eşyaları tahrip etmiştir.”
Grubun işgal eylemine son verilmesi için Ankara Emniyeti duruma müdahale ettiği belirtilen açıklamada, “Bu müdahale öncesinde, itfaiye ve sağlık kurumları tarafından gerekli her türlü tedbir de alınmıştır. Güvenlik güçleri tarafından saat 16.00 dolaylarında yapılan müdahale sırasında işgal edilen odaya sis bombası atılarak girilmiş ve işgali gerçekleştiren 12 kişi gözaltına alınmıştır.
Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Yönetim Kurulu olarak, Mustafa Kemal Atatürk tarafından bilimsel araştırmalar ve öğretim yapmak amacıyla kurulmuş olan bu tarihi kurumun itibarını kamuoyu önünde zedeleyen bu tür şiddet içerikli olayları kınıyoruz” denildi.
(İHA)