BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

’’Ey Atatürkçüler, ey cumhuriyetçiler...’’

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, "Ey Atatürkçüler, ey cumhuriyetçiler, Atatürk’ün gölgesine yan gelip de yatarak muasır medeniyet sevi...

Abone ol

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, "Ey Atatürkçüler, ey cumhuriyetçiler, Atatürk’ün gölgesine yan gelip de yatarak muasır medeniyet seviyesinin üzerine asla varamazsınız" dedi.
Partisinin Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meriç Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Edirne İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Bakan Müezzinoğlu, ülkede bugüne kadar yaşanan olumlu gelişmeleri aktardı.

’’ALLAH’TAN BU GEZİCİLER SUYUN ALTINDA OLDUĞU İÇİN GÖREMİYORLAR’’
11 yıldır 75 milyon insanla birlikte yol yaptıklarını, yol açtıklarını ve yol gösterdiklerini dile getiren Bakan Müezzinoğlu, "Milletimizin ileri gelenleri, öncüleri, bir ile vali tayin ederken üç kelime götüreceksin; gittiğin yerde yol yapacaksın, yol açacaksın, yol göstereceksin. Biz 11 yıldır 75 milyon insanımızla beraber yol yaptık, yol açtık ve yol gösterdik. Burada yol kelimesinden bölünmüş yollar olarak algılamayın. Tabi ki birilerinin hayal edebileceğinin ötesinde bölünmüş yollar yaptık, tüneller yaptık, tüp geçitler yaptık. Bolu Dağı tünelini patates deposu yapmayı düşünen patates kafalılara ne yapabileceğimizi biz gösterdik. Geçenlerde Başbakanımız söyledi, ’Tüp geçit yapılıyor Marmaray, Allah’tan bu Geziciler suyun altında olduğu için göremiyorlar. O nedenle de orayı yıkıp, yakıp protesto yapamıyorlar’ dedi. Onların gözünün içine baka baka, onlara göstere göstererek bu milletin neler yapabileceğini milletle birlikte çok daha göstereceğiz” dedi.

“2002’DE 150 BİN KİŞİ YURT DIŞINA TEDAVİYE GİDİYORDU”
Sağlık konusunda yaşanan gelişmelere değinen Müezzinoğlu, 2002 yılında ortalama 150 bin Türk vatandaşının sağlıkta çaresizlik nedeniyle yurt dışına tedaviye giderken, şimdi yurt dışından 480 bin kişinin tedavi için Türkiye’ye geldiğini ifade etti. Bakan Müezzinoğlu, “Yol açmak bu, yolu tersine çevirmek bu. Ey TC’ciler, bu millete TC fitnesi sokanlar, soruyorum. Ambulans uçağı Londra’ya gitti ve milli atletimizi yoğun bakımdan aldı ve getirdi, tedavisini burada yaptık. TC markası ambulans uçağı, uçak olarak Londra Havaalanı’na indi ve kendi evladını alıp Türkiye’ye getirdi. Ey Atatürkçüler, ey cumhuriyetçiler. Atatürk’ün gölgesine yan gelip de yatarak muasır medeniyet seviyesinin üzerine asla varamazsınız. Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesine yol açmakla gidilir, yol yapmakla gidilir, yol göstermekle gidilir, emekle, alın teri ile gidilir. Yoksa yan gelip onun gölgesinde yatarsan ben sana derim ki; Atatürk’ü kullanıyorsun, onun üzerinden geçiniyorsun, Atatürk’ten geçinerek milleti bu güne kadar kandırmış olabilirsin, ama bugünden sonra kandıramayacaksın" şeklinde konuştu.
İl Danışma Meclisi’nde işitme engelli dinleyiciler için de işaret diliyle çeviri yapıldı.
(İHA)