BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,77
ALTIN 2.403,32
HABER /  GÜNCEL

Evine sığınan kadına tecavüz etti

Eşi tarafından terk edilen ve geçim sıkıntısı çeken kadın sığındığı komşusu tarafından tecavüze uğradı

Abone ol

Samsun'da eşi tarafından terk edildikten sonra evinde kalmaya başlayan 2 çocuk annesi 39 yaşındaki N.K.'ya tecavüz ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan 52 yaşındaki Nurettin Metin Taştan, 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Tekkeköy İlçesi'nde 2006 yılında meydana gelen olayda, eşi tarafından terk edilen 2 çocuk annesi N.K., geçim sıkıntısı çekince çocuklarıyla birlikte komşusu Nurettin Metin Taştan'ın evinde kalmaya başladı. Yaklaşık 2 ay burada kalan N.K., bir akşam odasında uyurken, yanına Taştan geldi. Taştan, iddiaya göre, N.K. ile cinsel ilişkiye girmek istediğini söyledi. Ancak kadının bu teklifi kabul etmemesi üzerine, Taştan battaniye ile ağzını kapattığı N.K.'ya tecavüz etti. Şikayet üzerine gözaltına alınan Nurettin Metin Taştan, Tekkeköy İlçesi'nde çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sanık hakkında Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dava sırasında, İstanbul Adli Tıp Kurumu, N.K.'nın yaşadığı olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğu yönünde rapor verdi.

Bugün son kez hakim karşısına çıkan ve önceki savunmalarını tekrar eden Nurettin Metin Taştan, "Eşi terk ettiği için bana sığındı. 2 ay çocuğuyla birlikte evimde kaldı. Kendisiyle hiç cinsel ilişkiye girmedik. Bir akşam evi dağıttı. Camları kapıları kırdı. Ben de kendisinden, sabah olunca evden gitmesini istedim. Sabah olunca da polise gidip bana bu iftirayı attı. Ona elimi bile sürmedim" diye konuştu.

Mahkeme, sanığın N.K.'ya tecavüz ettiğine kanaat getirip, Nurettin Metin Taştan'a 10 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Kararla birlikte mahkeme sanığı tutukladı.

OTOMOBİLLE KAÇIRIP TECAVÜZ ETTİLER

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Mersin'de, bir kadına tehdit yoluyla tecavüz ettikleri iddiasıyla yakalanan 2 kişi tutuklandı.

Mersin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince, 11 Aralık gecesi Yenişehir ilçesi Pozcu semtinde bekleyen C.T. adlı kadını zorla otomobile bindirerek, tehdit ve tecavüz ettikleri iddia edilen, M.A. ve A.İ, yapılan çalışma neticesinde yakalandı.Şüphelilerin ev ve otomobillerinde yapılan aramada suç işlemekte kullandıkları bir satır, demir kesme makası, tornavida, çok sayıda elektronik eşya, su tesisatı malzemeleri ile çeşitli ilaçlar ele geçirildi.

Yakalanan şüphelilerden, M.A'nın DNA tespiti neticesinde bir hırsızlık olayının faili olarak arandığı, ayrıca bir ikamette meydana gelen yağma olayının da faili olduğu tespit edilirken, A.İ'nin ise ev ve iş yerinden hırsızlık yapmak suçundan arandığı ve her iki şüphelinin de çok sayıda hırsızlık suçundan kayıtlarının olduğu belirlendi.

Şüpheliler çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

CENNET VAADİ İLE İLİŞKİNİN CEZASI KESİLDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Bursa'da, kendisini şeyh olarak tanıttığı kişilere "nitelikli cinsel saldırıda" bulunduğu iddiasıyla yargılanan tutuklu sanığa, 6 yıl hapis cezası verildi.

Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesinde, "nitelikli cinsel saldırı", "tarikat kurmak ve baş mevkisinde olmak", "çocukların kullanıldığı müstehcen yayınları depolamak" suçlarından 341 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan sanık Uğur K. (47) son kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, sanığın avukatı ile mağdurla katıldı.

Savcı mütalaasında, sanık ile mağdurlar arasında hukuken geçerli bir rızanın olmadığını, hipnoz, etki veya tesir tekniklerini kullanarak, bu suretle mağdurlara cinsel saldırı gerçekleştirdiğini belirterek, sanığın cezalandırılmasını istedi.

Mütalaayı kabul etmeyen sanığın avukatı ise son savunmasında "Müvekkilim, bu dergahta bulunmuş ve daha sonra başa geçmiştir. Ayrıca müvekkilim doktor veya illüzyonist değildir. Kendisi, bu tekniklerle mağdurların iradelerini fesada uğratmamıştır. Tahliyesini talep ediyorum" dedi.

"Nitelikli cinsel saldırı" suçundan beraat kararı veren mahkeme heyeti, Tekke ve Zaviyeler Kanunu'na muhalefet ve çocukların kullanıldığı müstehcen yayınları depolamak suçlarından 6 yıl hapis cezasına hükmetti.

OLAY

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, temmuz ayında, merkez Yıldırım ilçesinde sözde dergahı basmış, kendisini şeyh olarak tanıttığı iddia edilen Uğur K'yı (47) gözaltına almıştı. İfadesine başvurulan 19 kişiden 8'i, kandırıldıklarını ve olaydan sonra psikolojilerinin bozulduğunu belirterek Uğur K'dan şikayetçi olmuştu. Sözde dergahta ve evinde ele geçirilen CD'lerde cinsel içerikli görüntüler olduğu belirlenen Uğur K, mahkemece tutuklanmıştı.

BAKICI BEBEĞE BÖYLE İŞKENCE YAPTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Türkiye'de kaçak çalışan yabancı uyruklu bir "bakıcının" küçük çocuğa yaptığı işkence kameralar tarafından kaydedildi.

Kameralara saniye saniye yansıyan olayda anne ve babası evde olmayan minik bebeğin uyuması için ağzına zorla uyku ilacı tıkan bakıcı bebek ilacı içmeyince kapsülü ağzı ile kırıp ilacın tozunu bebeğin ağzına zorla tıkıyor Sonrasında bebeğin boğazını sıkıp işkence yapan hain bakıcı ağlamaya devam eden bebeği susturmak için işkencesine devam ediyor.

Yiğit Bulut, Gazete Habertürk'te dile getirdiği vahşetin görüntülerini Sansürsüz programında yayınladı

İŞTE O ANLAR

EVLENDİRME YÖNTEMİYLE YANKESİCİ TRANFFERİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Ankara'da, doktor ve hemşire gibi davranarak, 6 ay boyunca takibe aldığı yankesicilik yapan çeteyi çökertti. Yapılan operasyonda 18 kişi gözaltına alınırken, çete üyelerinin, liderleri tarafından 'maaş artı prim usulü' çalıştırıldıkları ortaya çıktı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kent merkezinde çok sayıda kadının çanta ve cep telefonlarının yankesicilik yöntemiyle çalınmasıyla çalışma başlattı. Ekipler, 6 aylık teknik takibin sonucunda profesyonel şekilde çalışan yankesicilik çetesini ortaya çıkardı.

POLİS, HEMŞİRE- DOKTOR OLDU
Ekipler, yaptıkları çalışmanın ardından çete elemanlarının kaldığı Altındağ İlçesi'nde 20 adresi belirledi. Belirledikleri evlerde keşif yapmak için doktor ve hemşire gibi davranan polisler, sağlık taraması bahanesiyle şüphelilerin evlerine girdi. Doktor ve hemşire olan polis ekipleri, girdikleri bir evlerde şüphelileri ellerinde malzemelerle muayene bile etti. Keşif çalışmasının ardından ekipler, 20 ayrı adrese bu sabaha karşı operasyon gerçekleştirdi. Yapılan operasyonlarda 18 şüpheli gözaltına alındı.

ROMAN TERCÜMAN
Altındağ'ın çeşitli mahallelerinde oturdukları birbirleriyle akraba oldukları belirlenen çete üyelerinin Roman olduğu, kendi aralarında konuştukları dili teknik takipte anlamayan polisi nde aynı şekilde konuşan bir kişiyi tercüman olarak tuttuğu öğrenildi. Çetenin Ankara'nın yanı sıra Samsun, Denizli, Antalya ve Bursa'da da faaliyet gösterdiği ortaya çıktı.

25 BİN TL TRANSFER PARASI
Elbey Y. ve eşi Hanife Y.'nin liderliğini yaptığı çetenin, özellikle kadınları çalıştırdığı belirlendi. Çetenin eleman belirlerken seçici davrandığı, yeni çeteye giren elemanı ise 3-4 ay eğitime tabii tuttuğu kaydedildi. El çabukluğu konusunda yetenekli olan kadınları çeteye üye olan erkeklerle evlendiren ve gerektiğinde de başlık parası veren çiftin 25 bin lira karşılığında M.K. adındaki bir yankesiciyi başka bir çeteden transfer ettiği kaydedildi.

MAAŞ ARTI PRİM
Kendi içlerinde bir çalışma sistemi oluşturan çete üyeleri, çeteye yeni girenlere yankesicilikte elde edilen gelirden prim verdiği kaydedildi. Belli bir süre yankesicilik yapıp başarılı olan elemanlarının ise 'maaş artı prim' aldığı öğrenildi. Genelde 4 kadını beraber çalıştırarak yankesicilik yaptıran çetenin, kadınların yanına işi öğrenmesi için ve polise yakalanma durumunda çalıntı malzemeleri vermek üzere yaşı küçük kız çocukları da çalıştırdıkları ortaya çıktı. Ankara'nın kalabalık semtlerinde özellikle kadınların bulunduğu kuaför, eczane ve market gibi iş yerlerine girerek yaklaştıkları kişilerin çantalarından cüzdan, cep telefonu gibi değerli eşyaları çalan çete elemanları, dışarda kendilerini bekleyen araçlara binerek kaçtıkları kaydedildi.

YA BAŞLIK PARASI YA BERDEL DEDİ VE...

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Adana'da iki ay önce kızını ikinci eş olarak kaçıran 29 yaşındaki Cemşit Derin'in evini basıp, resmi nikahlı karısı 28 yaşındaki Remziye Derin'i öldüren, annesi 59 yaşındaki Hediye Derin'i de yaralayan 56 yaşındaki Zülfü Aklan yakalandı. Zülfü Aklan'ın kızı için 'ya 30 bin lira başlık parası verirsiniz, ya da kızınızı verip berdel yapacaksınız' teklifi kabul edilmeyince, kurşun yağdırdığı belirtildi.

12 Ekim'de Merkez Yüreğir İlçesi Kiremithane Mahallesi'nde 2830 sokak 39 numaralı evde meydana olayda iddiaya göre Zülfü Aklan, kızı Kıymet Aklan'ın ikinci eş olarak kaçıp nikahsız yaşadığı Cemşit Derin'in evine gitti. Zülfü Aklan, Cemşit Derin'den kızına karşılık başlık parası veya berdel istedi. Aklan, "Ya 30 bin lira başlık parası verirsiniz, ya da kızıma karşılık, kız verip berdel yapacaksınız" diye teklifte bulundu. Cemşit Derin bu teklifi kabul etmeyince, aralarında kavga çıktı. Zülfü Aklan ruhsatsız tabancasını çekip, evdekilere rastgele ateş açtı. Tabancadan çıkan kurşunlarla Cemşit Derin'in resmi nikahlı eşi Remziye Derin ve annesi Hediye Derin yaralandı. Zülfü Aklan, olay yerinden kaçarak izini kaybettirdi. Özel Başkent Üniversitesi Yüreğir Hastanesi'ne kaldırılan Remziye Derin doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

SAKLANDIĞI ODUNLUKTA YAKALANDI

Cinayet bürosu dedektifleri, katil zanlısı Zülfü Aklan'ın olayın yaşandığı mahallede bir evde saklandığı bilgisi üzerine operasyon düzenledi. Yapılan baskında Zülfü Aklan, saklandığı odunlukta suç aleti tabancayla birlikte yakalandı. Gözaltına alınan Zülfü Aklan, sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

BOŞANDIĞINI KARAKOLDA ÖĞRENDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

İzmir'de, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde memur olarak çalışan Güzide T. şirket sahibi olan eşi G.T.'nin, tazminat ödedememek için haberi olmadan kendisinden boşandığını öne sürdü. Avukatı aracılığıyla boşanmanın iptali, boşanma, nafaka, tazminat ve katkı payı davaları açtı.

Güzide T., yanında kızı ile birlikte, otomobiliyle Bornova Manavkuyu'dan geçerken, kayınvalidesine ait oturulmayan evin ışığının yandığını, eşinin otomobilinin de binanın önünde olduğunu gördü. Bunun üzerine 13 yaşındaki kızı ile birlikte yukarı çıkan Güzide T. zili çalmasına rağmen kapı açılmayınca, ayakkabıları kapının önünde duran eşinin başına bir şey gelmesinden endişe edip polisi aradı.

İddiaya göre telefon konuşmasını duyan eşi, kapıyı açarak kendisini dövdü. Eve gelen polisler olaya el koydu. Bu olay sırasında evde bulunan bir kadının, eşinin aynı apartmanda oturan yakınları tarafından dışarı çıkartıldığını öne süren Güzide T. "Karakolda bunu söylediğimde görümcem polislere bizim boşandığımızı söyledi. Polislerden nüfus kayıt örneğinin çıkarılmasını istedim. İzmir Aile Mahkemesi'nde 10 Kasım'da boşandığımızı, kızımın velayetinin de bana verildiğini görünce şoke oldum" dedi.

BOŞANMA TEBLİGATINI ALANLARA SUÇ DUYURUSU

Kendisini dövdüğünü belirttiği eşinden şikayetçi olmak için geçen 22 Kasım'da gittiği karakolda, boşandığını tesadüfen öğrendiğini ve kendisine bu konuda hiçbir tebligat yapılmadığını söyleyen Güzide T., tebligatı getiren PTT görevlisi ve alan site güvenlik görevlisi hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Güzide T. ayrıca, avukatı Namık Kemal Güney aracılığıyla eşine karşı boşanmanın iptali, boşanmanın yenilenmesi ve katkı payı istemiyle dava açtı. Güzide T.'nin eşine karşı açtığı boşanmanın iptali ve yeni boşanma davası, daha önceki boşanma kararını veren İzmir 1'inci Aile Mahkemesi'ne geldi.

Dilekçesinde eşinin mimar olduğunu ve müteahhitlik yaptığını belirten Güzide T., "İlk yıllarda evliliğimiz iyi gitti. Son yıllarda çekilmez, katlanılmaz bir hal aldı. Evlilik birliğinin dağılmasında eşim ağır kusurludur. Haberim olmadan bana yapılmış gibi bir teblgitla 'sahte ilam'la boşandığımı öğrendim. Bu olaydan dolayı psikolojim bozuldu" dedi. Avukat Güney de evlilik birliğinin dağılmasında müvekkilinin kusurunun bulunmadığını kaydederek, "Davalı taraf ağır kusurludur. Mağduriyetin telafisi ile fiilen sona eren evlilik birliğinin hukuken de sona erdirilmesi için çekişmeli boşanma davasını açmak zorunda kaldık. Davalı eşin, müvekkilimin işyeri ile oturduğu eve 500 metreden fazla yaklaşmasının engellenmesi, aksi halde tutuklanması yönünde tedbir kararı da verilsin" dedi.

500 BİN LİRA TAZMİNAT İSTEDİ

Güzide T. ayrıca ihtiyati tedbir talebinin de yer aldığı bir tazminat ve katkı payı davası açtı. Mahkemeye verdiği dava dilekçesinde, evlilik birliğinin temelinden sarsıldığını, bu nedenle fazlaya ilişkin hakları saklı kalması kaydıyla eşinin kendisine 500 bin lira manevi tazminat, aylık 5 bin lira tedbir ve iştirak nafakası ödemesini, kızı A.Y.'nin velayetinin de kendisine verilmesini istedi. Güzide T. ayrıca, avukatı aracılığıyla, kendisinden usulsüz tebligatla boşandığını öne sürdüğü eşi G.T.'nin üzerinde kayıtlı olduğunu belirttiği yaklaşık 10 milyon TL değerindeki gayrimenkul, 1.5 milyon TL nakit para ve taşıtların üzerine, dava sonuçlanıncaya kadar 'İhtiyati tedbir' konulmasını da istedi. Bu davanında İzmir 8'inci Aile Mahkemesi'nde görüleceği belirtildi.

AVUKATI AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Koca G.T.'nin avukatı Mehmet Alan daha önce yaptığı açıklamada, duruşmayla ilgili tebligatı yapanın mahkeme, götürenin de posta görevlileri olduğunu, konunun kendileriyle bir ilgisinin bulunmadığını belirtmişti.

Mahkemenin, tebligat alınmasına rağmen duruşmaya gelmemesi nedeniyle boşanmaya karar verdiğini söylemişti

CEKETİ TELEFERİĞE TAKILINCA DÜŞEREK ÖLDÜ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN[PAGE]

Rize'de ceketi ilkel teleferiğe sıkışan 70 yaşındaki Köksal Kaytaz, yaklaşık 10 metre yüksekten düşüp öldü.

Çaykent Beldesi Kireçhane Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, Köksal Kaytaz, topladığı odunları ilkel teleferikle evine taşımak istedi. Odunları yükledikten sonra teleferiği çalıştıran Kaytaz'ın ceketi teleferiğin kasasına sıkıştı. Hareket eden teleferikle ayakları yerden kesilen 4 çocuk babası Köksal Kaytaz, ceketinin yırtılması sonucu yaklaşık 10 metre yüksekten düşerek öldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

ÖLDÜRÜLEN ÖĞRETMENİN KATİLİ ŞOK ETTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde görev yapan ücretli öğretmenin eşarpla boğularak öldürüldüğü belirlendi.

İilçeye bağlı Kelhasan beldesindeki lisede görev yapan ücretli tarih öğretmeni 34 yaşındaki Sündüz Keleş'in yalnız yaşadığı evde pazar günü ölü olarak bulunmasının ardından yapılan otopsisinde eşarpla boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı.

Keleş'e ait cep telefonu ve evin anahtarının tüm aramalara rağmen bulunamadı.

Jandarma ekipleri, tüm şüpheleri üzerinde toplayan genç öğretmenin görev yaptığı okulun müdiresi Z.Z. ile eşi A.Z'yi gözaltına aldı. Başlatılan soruşturma devam ediyor