BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Esed askeri müdahaleyi engeleyebilir

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye’de kimyasal saldırı emrini Esad rejiminin verdiğini iddia ederek Esed’in askeri müdahaleyi engellebi...

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye’de kimyasal saldırı emrini Esad rejiminin verdiğini iddia ederek Esed’in askeri müdahaleyi engellebileceğini söyledi.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye’de kimyasal saldırı emrini Esad rejiminin verdiğini iddia etti. Kerry, "Roketlerin nereden ateşlendiğini ve nereye indiğini biliyoruz" dedi.ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Londra’da İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague’le Suriye konusunda ortak bir basın toplantısı düzenledi. Kerry, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın elinde bulunan tüm kimyasal silahları devretmesi halinde askeri müdahaleyi engelleyebileceğini belirterek, “Suriye’deki kimyasal silahların kontrolü Devlet Başkanı Beşşar Esad, kardeşi Mahir Esad ve bir generalle sınırlı” olduğunu ileri sürdü. Dünyanın dikkatini Suriye’ye vererek diğer diktatörlere de kimyasal silah konusunda bir mesaj verilmesi gerektiğini vurgulayan Kerry, ABD’nin konudaki kararlığının altını yeniden çizdi.Kerry, ABD Başkanı Barack Obama’nın kararı hakkında ise şu değerlendirmelerde bulundu: "Başkan Obama kendi kararını kendi düşüncelerine göre vermiştir. Amerika için ne iyiyse onu yapacaktır. Kongremiz için demokrasi için ne iyiyse onu yapacaktır. Başkan’da biliyor ki önünde zor bir karar var. Başkan Obama çok cesur bir karar verip Kongre’ye gitti. Demokrasilerde kongrenin kararı önem taşıyor."
(İHA)