BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Otomobilden eroin çıkınca

Otomobillerinden eroin çıktığını gören kadın eşine bağırarak tepki gösterdi.

Abone ol

İNTERNET HABERİstanbul’da bir otomobile düzenlenen uyuşturucu operasyonunda polis, araçta bulunan çocukların etkilenmemesi için silah kullanmadı. Otomobillerinden eroin çıktığını gören kadının eşine bağırma anı polis kamerasına yansıdı.

Edinilen bilgiye göre, bir grubun uyuşturucu takası yaptığını tespit eden Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri 5 aylık bir takip sonucu operasyon başlattı. Bir otomobille Türkiye’den Hollanda’ya uyuşturucu sevkıyatı yapılacağını tespit eden polis, otomobili takibe aldı. Edirne’ye kadar otomobili takip eden polis ekipleri operasyon öncesi araçta bulunan çocukların psikolojisinin bozulmaması için telsizden, “İçinde uyuşturucu bulunan araca yönelik operasyon yapılacaktır. Operasyon sırasında araçta bulunan çocuklar da göz önünde bulundurulacak, psikolojik olarak olumsuz etkilenmemesi için son derece hassas davranılacaktır” şeklinde anons geçti.

Anons sonrası Burhan Y.’nin kullandığı otomobilin yolunu kesen polis ekipleri, araçta bulunan Burhan Y., eşi ve çocukları silah kullanmadan otomobilden çıkartırken, narkotik köpeği tarafından otomobilde yapılan aramalarda 10 kilogram eroin maddesi ele geçirildi. Bu sırada araçta uyuşturucu olduğundan haberi olmayan kadının, eşine bağırması polis kameralarına yansıdı.Grubun diğer üyelerine yönelik operasyon başlatan ekipler, Küçükçekmece’deki adreslere yaptıkları baskınlarda eroin, extacy ve bonzai maddesi ele geçirdi. Şebekenin extacy ve bonzai karşılığında Hollanda’ya eroin gönderdiği tespit edildi.

Operasyonlarda 98 kilo 800 gram ağırlığında 500 bin adet extacy hap, 20 kilogram eroin ve 15 kilo 100 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan Enver E., Ömer E., Hasan A., Nezir S., Burhan Y., Yalçın C. ve Bayram Y. emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilirken, Nezir S. ve Bayram Y. dışındaki zanlıların tutuklanarak cezaevine gönderildikleri öğrenildi.