BIST 9.898
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.461,39
HABER /  DÜNYA

Esad'tan Kürt özerkliğine veto!

Esad, ABD’nin Suriye’de Kürtler’e bir federalizm sağlamaya çalıştığını ve gelecekte hükümete karşı bir baskı kartı olarak kullanacağını söyledi.

Abone ol

Suriye rejiminin lideri Beşar Esad,  Amerika’nın Suriye’de Kürtler’e federalizm sağlamak istediğini belirterek, bunun mantıklı olmadığını ve pratikte yapılamayacağını savundu.
 
Beşar Esad, Suriye’nin Tartus  kentinde, Baas Partisi’nin mensuplarıyla gerçekleştirdiği bir toplantıda Rojava ve Kürtler konusunu masaya yatırdı.
 
Esad, ABD’nin  Suriye’de Kürtler’e bir federalizm sağlamaya çalıştığını ve gelecekte hükümete karşı bir baskı kartı olarak kullanacağını söyledi.
 
Bu durumun  pratikte hayata geçirilemeyeceğini savunan Esad, “Suriye’de Kürtler’e federalizm kurulması mantıklı değil. Kürtler’in en yoğun yaşadığı kent Haseke’dir  ve o kentin yüzde 36’sını oluşturuyorlar” dedi.
 
Esad, Suriye’deki krizin başında 100 bin Kürt’e vatandaşlık hakkını tanıdıklarını ve Kürtçe eğitime izin verdiklerini söyledi.
 
Kürtler’in anayasaya “millet" olarak geçmek istediğini söyleyen Esad, “Böyle bir durumda Suriye’deki bütün milletler anayasaya geçmek isteyecek ve bu da ülkeyi bölünmeye götürecek” şeklinde konuştu.