BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.435,52
HABER /  GÜNCEL

Erzurum'da çok tehlikeli gerginlik!

Erzurum'da Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesini protesto eden Ülkücü grup, HDP'li grup ile karşılaşınca kavga çıktı.

Abone ol
Erzurum'da Ülkücü gençler ile HDP'liler karşı karşıya geldi, çıkan kavgada 6 kişi yaralandı. Bu arada kavgayı önlemeye çalışan polis taş yağmuruna tutuldu. Bu arada Kayseri'de HDP binasına girmek isteyen gruba polis müdahale ederken, Trabzon'da iki bin kişi yürüdü. 

Ege Üniversitesinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Ülkü Ocakları Erzurum İl Başkanlığı tarafından düzenlenen yürüyüşün ardından kalabalık grup, kentin Mahallebaşı mevkisine geldi. 
 
Burada terör örgütü aleyhine sloganlar atan grup ile HDP'li bir grup arasında çıkan sözlü tartışma, bıçak, taş ve sopaların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Olayda 3'ü bıçakla olmak üzere 6 kişi yaralandı. Yaralılar, Palandöken ve Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.  

erzurum.20150222185836.jpg 
 
KAVGANIN ARDINDAN GERGİNLİK
 
Öte yandan kavgaya müdahale etmek amacıyla olay yerine gelen polis ile HDP'li grup arasında da gerginlik yaşandı. Uyarılara lastik yakıp, taş, sopa ve havai fişek atarak karşılık veren gruba polis, tazyikli su, biber gazı ve plastik mermi ile karşılık verdi. 
 
Taş atan grubun ara sokaklara dağılmasıyla olayların sona erdiği bildirildi.

erzurum3.jpg

TRABZON'DA 2 BİN KİŞİ YÜRÜDÜ

Trabzon Ülkü Ocakları, yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı bir yürüyüş düzenledi. Uzun Sokak'tan Atatürk Alanı'na kadar yürüyen grup, burada PKK aleyhine sloganlar attı.  
'Fırat kan akıyor, nerede gözyaşınız', 'Fırat kana bulandı', 'Fırat yine akacak', 'Hepimiz Türk, hepimiz Fıratız' sloganlarının ardından grup, İskenderpaşa Camisi'ne geçti. Fırat Yılmaz Çakıroğlu için gıyabi cenaze namazı kılındı.

KAYSERİ'DE MÜDAHALE

Kayseri’de yaklaşık 400 kişiyle kılınan gıyabi cenaze namazının ardından bir grup, HDP İl Binası’na girmek istedi. Polis, kalabalık gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.
Gazdan etkilenen bazı kişiler ambulanslarla hastaneye kaldırıldı, bazı kişilere ise ambulansta müdahale edildi.
 
ESKİŞEHİR'DE İKİ YARALI
 
Eskişehir’de yaklaşık 300 kişi, Çakıroğlu'nun öldürülmesini protesto etti.
 
Hamamyolu Caddesi Yediler Parkı'nda toplanan Eskişehirli Türkçüler, Ülkü Ocakları ile Kara Kalpaklılar Kültür ve Töre Derneği üyeleri Porsuk Bulvarı'na doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş sonrası yapılan konuşmaların ardından kalabalık dağılırken, bozkurt işareti yerine zafer işareti yapan iki kişiye yaklaşık 30 kişilik grup saldırdı.
 
Araya giren polisler saldırıya uğrayanları oradan uzaklaştırdı. Aldıkları yumruk ve tekme darbeleriyle yaralan iki kişi ambulansla Eskişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
 
ADANA'DA POŞU GERGİNLİĞİ

Merkez Seyhan İlçesi Tebağ Mahallesi'ndeki Ülkü Ocakları binasında toplanan bir grup, diğer katılımcıların gelmesini beklediği sırada poşu taktığı gerekçesiyle iki kişiyi darp etti. Çevrede güvenlik önlemi alan polis, iki kişiyi olay yerinden uzaklaştırdı.
 
Adana Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Uzunlular, yaptığı konuşmada, iki gündür sosyal medyada ortalığı karıştırmak, gençleri birbirine düşürmek için bazı provokasyonlar yapıldığını söyledi ve “Hiç kimsenin provokasyonunda yer almayız” dedi.

HDP BİNASI TAŞLANDI
 
Kırşehir'de, Çakıroğlu'nu anmak amacıyla Terme Caddesi'ndeki MHP İl Başkanlığı önünde toplanan Ülkü Ocakları üyeleri ve partililerin yer aldığı yaklaşık 600 kişilik grup, slogan atarak Cacabey Meydanı'na yürüdü.
 
Cacabey Camisi'ndeki gıyabi cenaze namazının ardından bir grup, Lise Caddesi'ndeki HDP İl Başkanlığı'na doğru yürüyüşe geçti. Polis ekipleri ile Ülkü Ocakları yetkilileri ve partililerin engellemeye çalışmasına rağmen yürüyüşü sürdüren grup, HDP İl Başkanlığı önünde İstiklal Marşı okudu.

Gruptaki kişilerden bazıları, partinin bulunduğu kata taş, madeni para ve çakmak attı. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri, grubun binaya girmesini engellemek için önlem aldı.

Kalabalık bir süre sonra dağıldı.
 
DENİZLİ'DE GERGİNLİK

Denizli’de yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı yürüyüşün ardından Valilik önüne siyah çelenk bırakılmak istendi. Bir süre sonra kalabalık ile polis arasında kısa süreli arbede çıktı.
 
Kalabalıktan 'Fırat'ı hangi polis korudu' sesleri yükseldi.

Devreye giren İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, dört kişinin geçerek çelenk koymasına izin verdi. Verilen izin sonrası çelengi bırakan partililer, Valilik önünden ayrıldı.