BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Ersoy olayı dallanıp budaklanıyor

Bülent Ersoy- Deniz Baykal olayında ilginç bir gelişme. Yasaklı olduğu yıllarda Ersoy'a iş veren Sabri Demirdöğen Altaylı'ya tartışmanın boyutunu değiştiren bir faks geçti.

Abone ol

Sabah yazarı Fatih Altaylı, sanatçı Bülent Ersoy ve CHP lideri Deniz Baykal arasındaki tartışmaya yeni bir boyut kazandırdı. Ersoy'un yasaklı olduğu yıllarda ona destek çıkan yapımcı Sabri Demirdöğen'in iddiasını Altaylı köşesine taşıdı.

Yazı: Fatih Altaylı
Kaynak:


-Yasaklı olduğu dönemde (1983-1985), Bülent Ersoy'a iş veren, Almanya'da sahneye çıkartan, film çeken Sabri Demirdöğen dün bir faks yolladı.
Ve Bülent Ersoy'un Baykal'la ilgili iddialarına açıklık getirmeye çalıştı.
Aynen aktarıyorum:
"Bülent Ersoy benimle anlaşmalı olduğu 1983 ile 1985 arasında bir açıklama yapamazdı. Cesaret de edemezdi. Yasaklarının kalkması için onun adına pek çok görüşmeyi ben yapmıştım.
Şimdi açıklıyorum; Bülent'in yasağının kalkması için para isteyen Baykal değil, 1984'te TBMM Başkan Vekili olan siyasetçiydi. O görüşmemizde bizden 150 bin dolar para istedi. Biz pazarlık yaptık. 100 bin dolara kadar indirdik. Ben kendisinden süre istedim. Bu arada dönemin Başbakanı rahmetli Turgut Özal ile görüştüm. Görüşmeyi yine rahmetli Adnan Kahveci ayarlamıştı. Gece saat 12.00'de Başbakanlık Konutu'nda gerçekleşen görüşmemizde durumu aktardım. Ayağa fırladı ve 'Yahu ben bu çocuğu severim. Nasıl yardımcı oluruz' dedi. O zaman anladım ki, Başbakan'ın bile yardımcı olmakta güçlük çektiği bir konuda TBMM Başkan Vekili nasıl yardımcı olacaktı. Pazarlığın bir anlamı olmadığını anladım."
Sabri Demirdöğen o dönemde Bülent Ersoy'un parası olmadığını da söylüyor:
"Bülent'in 1981'den 1986'ya kadar 1 milyon dolara yakın hatta 100 milyon, 200 milyon parası olmamıştır. Parası yoktu ki! Masraflarını hep ben karşılardım."
Sabri Demirdöğen 150 bin dolar rüşvet isteyen siyasetçinin adını vermiyor ama mevkiini veriyor.
NOT: TBMM'den alabildiğim bilgiye göre, o dönemde Meclis Başkan Vekilliği yapan isimler ANAP'tan Yıldırım Akbulut, Halim Aras, Halkçı Parti'den Halil İbrahim Karal ve MDP'den İskender Cenap Ege.

ani