BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Ermenistan'dan "donduran" karar

Ermenistan Lideri Sarkisyan, "Protokollerin onay sürecini donduruyoruz. Süreci terketmiyoruz" diye konuştu.

Abone ol

24 Nisan'a 2 gün kala Ermenistan'da parlamentoda çoğunluğu elinde tutan koalisyon hükümetinin üç büyük partisi yaptıkları ortak açıklamada, "Türkiye'nin makul bir zaman içinde" protokolleri onaylamamasını gerekçe göstererek bu kararı aldığını bildirdi.

Açıklamada, "Türkiye’nin protokolleri makul bir zaman içinde onaylamayı reddetmesi, Ermenistan Parlamentosu'nun ileriye dönük herhangi bir ileri adım atmasını da anlamsız hale getirdiğinden, ülkenin iktidardaki çoğunluğu sürecin sona erdirilmesini ve Türk tarafı sürece devam etmeye hazır olana kadar konunun Ermenistan Cumhuriyeti Parlamentosu’nun dört günlük oturumunun gündeminden çıkarılmasını uygun görmüştür" denildi.

Ermenistan ile Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin kurulması ve ilişkilerin normalleşmesini öngören iki protokol Ekim ayında Zürih'te imzalanmıştı.

Protokollerin yürürlüğe girmesi için iki ülke parlamentoları tarafında da onaylanması gerekiyor. Türkiye, protokolleri Meclis'e sevk etti. Ermenistan ise önce Anayasa Mahkemesi'ne sonra da geçtiğimiz aylarda parlamentoya getirdi.

SARKİSYAN'DAN AÇIKLAMA

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan konuyla ilgili olarak "Protokollerin onay sürecini donduruyoruz. Süreci terk etmiyoruz" açıklamasını yaptı.