BIST 9.936
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.449,45
HABER /  GÜNCEL

Ermenek madencilerinin eşleri isyan etti

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde Bakan Taner Yıldız ve Lütfi Elvan'ın da katıldığı 18 madencinin ailesine verilecek evlerin tapu dağıtım töreninde madenci eşleri tarafından protesto edildi.

Abone ol

KARAMAN'ın Ermenek İlçesi'nde 28 Ekim 2014'te terk edilen maden ocağına dolan suyun yanındaki ocağı basmasıyla yaşamını yitiren 18 madencinin ailesine verilecek evlerin tapuları dağıtımı için düzenlenen törende acılı madenci eşleri ve aileleri isyan etti.

Törene katılan Enerji ve Tabii Kaynaklara Bakanı Taner Yıldız ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, konuşmak için kürsüye çıktıklarında partililer tarafından slogan atılması ve alkışlanması üzerine, ölen madencilerin eşleri tepki gösterdi.

"NE DEMEK GURUR DUYUYORSUNUZ"

Yıldız kürsüye çıktığında partililerin 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganı atmasına, ölen madencilerden Mehmet Tokat'ın eşi Zeynep Tokat, oturduğu yerden ayağa kalkıp, "Neyle gurur duyuyorsunuz? Bizim acımız var. Canlarımız gitti. Ne demek gurur duyuyorsunuz" diye bağırdı.

 ekran-resmi-2015-02-28-16.37.15.png

ekran-resmi-2015-02-28-16.37.08.20150228174129.png

Ermenek'in Pamuklu Köyü'nde, Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait linyit ocağını, eski ocakta biriken suyun basması sonucu 34 işçiden 18'i mahsur kaldı. Facianın ardından başlayan kurtarma çalışmaları 38 gün sürdü. Bu çalışmalar kapsamında 18 işçinin cesetleri farklı zamanlarda ulaşılarak ocaktan çıkartılmıştı.

TOBB, MADENCİ AİLELERİNE EV HEDİYE ETTİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), ölen 18 madencinin ailesine ev hediye etti. 17'si Ermenek'te, 1'i Zonguldak'ta alınan evlerin tapu dağıtım töreni bugün Ermenek'te Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Tapu dağıtım törenine Enerji ve Tabii Kaynaklara Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ölen madencilerin aileleri ve davetliler katıldı. Ölen madencilerin aileleri salonda sol bölümde, davetlilerde sağ bölümde oturtuldu.

"HELAL KAZANÇLARI İÇİN ÖLDÜLER"

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, madencilerin helal kazançlarının peşinde koşarken öldüklerini belirtti. Hisarcıklıoğlu, "Acıyı yaşayan bilir ve elbette hiçbir şey acıyı hafifletmez. Bizler de geride kalanların, yalnız olmadıklarını bilmelerini istiyoruz. İşçilerimizin emaneti olan çocukların, sahipsiz olmadıklarını bilmelerini istiyoruz. Bu evleri kendilerine verirken onların hayatını kolaylaştıracak adımları atma gayreti içindeyiz" dedi.