BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,92
ALTIN 2.443,45
HABER /  MAGAZİN

Erkeksizlik diyeti hetox

Kadınları erkekten arındıran 'hetox' akımı da ülkemizi kısa sürede etkisi altına aldı.

Abone ol

Yeni Aktüel dergisi 'hetox' dönemine giren kadınları sayfalarına taşıdı.

Erkeklerden uzak durmak ve keyfince yaşamak olarak tanımlanan 'hetox' diyeti; Türk kadınları tarafından da çok tutuldu. İlk kez İngiliz Observer dergisi tarafından lanse edilen bu kavramla ilgili Türkiye'de yaşanan gelişmeler de Yeni Aktüel'in sayfalarına taşındı. İngilizce'de 'erkek' anlamındaki 'he' kelimesinden türetilen kavram, Türkçe'de ise 'herif'in 'he'si olarak tanımlanıyor. Avrupalı kadınlar erkeksiz yaşama döneminde kendilerine bakmayı bırakıp, perişan bir şekilde ortalarda dolaşırken bizim kadınlarımız, güzelliğine daha özen gösteriyor. İşte, ülkemizde iki aşk arası kafa izni alan ve erkeksiz yaşamayı seçenlerin hikayeleri...


ŞARKICI manken Ebru Destan da futbolcu sevgilisi Vedat İnceefe'den ayrıldıktan sonra kendini nadasa bırakmış! Biten bir aşkın ardından hemen bir ilişkiye başlamayı sağlıklı bulmayan Destan, "Ben o dönemlerde bir süre evden çıkmam, daha çok kız kıza vakit geçiririm. Spora daha çok giderim. Ayrılınca kendimi salmam, tersine daha fazla bakarım" diyor. Türk kadınının sevgilisinden ayrılınca değil de, evlenince hetox'a girdiğini iddia eden Destan şunları söylüyor: "Bizim kadınlarımızın aşk acısından ödü patlıyor. Halbuki aşkın güzelliği acısında! Türk kadını ilişkiyi garantiye alınca direkt hetox'a giriyor. Aldatıldığı ya da terk edildiği zaman da soluğu kuaförde alıyor, güzelleşip çıkıyor."


Aile ve eş terapisti Lale Akat, 'hetox'un kadınlar için son derece yararlı bir dönem olduğunu belirterek, "Kadın yalnız kalıp kendini dinleyince; nerede güçlü, nerede yaralı, nerede hassas olduğunu görüyor ve kendini tanıyabiliyor" diyor.


27 yaşındaki halkla ilişkiler uzmanı Yasemin Göksan, dört aydır hetox diyeti yapıyor. Bu dönemi erkeklerden uzak kalmak yerine, onlarla 'kanka' olarak değerlendiren Göksan, "Arkadaş olarak karşı cinsle çok iyi anlaşıyorum. İçlerine girip ne yaptıklarına bakıp, onları anlamaya çalışıyorum" diyor. Kız arkadaşlarıyla erkekleri çekiştirmekten hoşlandığını da belirten Yasemin, "Daha önceki ilişkilerimizi analiz eder, neden yürümediğini düşünürüz" şeklinde konuşuyor.


30 yaşındaki ajans direktörü Çağla Yozgatlı, bir yıldır hetox'ta. Erkek arkadaşından ayrıldığı ilk günler çok ağlamış. Sonra toparlanmış ve yeniden yalnız yaşamaya alışmış. Hemen keman kursuna başladığını anlatan Yozgatlı, "Şimdi salsa yapıyorum. İşkolik bir kadındım, daha da işkolik oldum ve çok mutluyum. Erkek kahrı çekmek istemiyorum" diyor. Çağla da hetox döneminde güzelliğine özen göstermeyi tercih ediyor.


EŞİ Kudret Sabancı'nın Sanem Çelik'le çay bahçesinde basılması olayı üzerine yıldırım hızıyla boşanan Esra Akkaya, en sıkı 'hetox'çular arasında yer alıyor. Tiyatro sanatçısı Akkaya, Avrupalı hemcinsleri gibi kendini bırakmak yerine, bakımlı olmayı tercih ediyor. Bu dönemi "Erkeklerle ilgili kısa bir mola" diye tanımlayan Akkaya, şunları söylüyor: "Bu ara aynaya bakmaktan kendimi alamıyorum. Sevdiğim ve istediğim ne varsa yapıyorum. Pilates, dans, SPA, her türlü masaj! Tam anlamıyla bakıma aldım kendimi..."


YeniAktüel