BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,96
ALTIN 2.437,45
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan'ın ziyaretine Kılıçdaroğlu yorumu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hayır" çadırını ziyaretinin önemli olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın kendisiyle ilgili sözlerine ise tepki gösterdi.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "hayır" çadırını ziyaretini olumlu karşıladıklarını söyledi. Tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı'nın tarafları dinlemesinin önemli olduğunu vurgu yapan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın kendisine yönelik kullandığı dilin ise kendisine yakışmadığını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, dün CNN Türk ortak yayınında gazetecilerin sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "hayır" çadırını ziyaret etmesini önemsediklerini söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Sonuçta tarafsız olması gereken bütün vatandaşlara eşit mesafede olması gereken Cumhurbaşkanı'nın evet çadırını da hayır çadırını da ziyaret etmesi, tarafları dinlemesi güzel bir şey; ama "Kılıçdaroğlu yalan söylüyor" diye kullandığı dil bir cumhurbaşkanına yakışmaz. Eğer ben gerçekleri ifade etmiyorsam, bana bu söylenebilir. Zaten meydanlarda da söylenebilir. Ben de açıkça çağrı yaptım. Buyurun gelin konuşalım. Doğruları söylemiyorsam bana söylersiniz ve beni mahcup edersiniz; ama çekiniliyor bundan. Kısır bir tartışmanın içerisine çekiliyor bu süreç. Bu doğru değil."