BIST 9.771
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.455,98
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın FETÖ'cü yaverinin uçakta yaptığı şaka gerçek oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın FETÖ'den tutuklu başyaveri Ali Yazıcı'nın darbeden önce Erdoğan'ın uçağında yaptığı 'darbe yapacağız' şakası doğru çıktı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın FETÖ'cü yaveri Ali Yazıcı'nın darbeden önce Erdoğan'ın uçağında şaka yollu darbeyi ilan etmiş.

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, Ali Yazıcı'nın darbeden önce uçakta bazı gazetecilere "Darbe yapacağız ama merak etmeyin size bir şey yapmayacağız" dediğini yazdı. Altınok, yazısında Ali Yazıcı'nın kendisiyle ilgili söylediği bir detayı da aktardı:

"Fakat o Melih'i bizzat ben alacağım."

Melih Altınok yazısında şunları aktardı:

"15 Temmuz darbe girişiminden sonra tutuklanan Cumhurbaşkanı'nın Başyaveri Albay Ali Yazıcı'nın duruşmalardaki ifadelerini dikkatle takip ediyorum.

Evet, inkâr etmiyorum meseleyi şahsileştirdim de. Zira savunmasında "darbeyi bir ay önce dillendirenler vardı" diyen Yazıcı'nın bizzat kendisi de bu "dillendirenlerdendi." 15 Temmuz'dan kısa bir süre önce pek çok yayın yönetmeninin olduğu Cumhurbaşkanlığı uçağında hakkımda savurduğu tehditleri unutmadım.
Daha önce de yazmıştım. Bu beyefendi Afrika seyahatinden dönerken uçaktaki gazetecilere "darbe yapacağız ama merak etmeyin size bir şey yapmayacağız. Fakat o Melih'i bizzat ben alacağım" diye "şakalar" yapmıştı.

Olayı, 15 Temmuz darbesi sonrasında arayan birkaç yayın yönetmeninden öğrenmiştim. Takdir edersiniz ki, yaverin söylediği gibi gerçekten darbeye kalkışmasalar, "lüzumsuz bir asker esprisi" deyip geçerdim ama...

İşte bu Albay geçtiğimiz günlerde mahkemedeki savunmasında yine "şaka" gibi bir savunma daha yaptı.

Diyor ki;
"Darbeyle ilgili yönlendirilmiş, oyuna getirilmiş, tuzağa düşürülmüş olabilirim. 24 saat Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikteydim yanımda zaman zaman silahım vardı suikastayardımcı olmakla suçlanıyorum. Eğer böyle bir eylem yapsaydım bu eylemi yapabilecekpozisyondaydım." 

Yani darbeci olsaydım, daha önce hedefe ulaşabilirdim diyor.

***
Peki Yaver Yazıcı söylediği gibi bunu yapabilir miydi?
Bu soruya cevap vermek için kendisinin kurduğu "darbeciyim mantığı" üzerinden gidelim ve tek kelimeyle yanıtı verelim.

Yapamazdı!

Çünkü 15 Temmuz'da hedef Erdoğan'ın halledilmesinden ziyade  bir "senaryo dahilinde" halledilmesiydi. Zira iktidar değiniz şey, arkasında milyonların desteği olan, seçilmiş meşru bir liderin kalleşçe katledilmesinin ardından alınacak bir makam değil. Böyle bir "gaspın" ne içeride ne de dışarıda destekçisi çıkmazdı. Bu yüzden de darbeye kalkışan FETÖ'cüler ve sahipleri asıl 15 Temmuz sonrası üzerine çalıştılar!