BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Erdoğan'ın Arap kıyafeti İran'ı çıldırttı

Son dönemde Türkiye'yi hedef alan İran, bir kez daha eleştiri oklarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çevirdi.

Abone ol

Bölgenin iki önemli aktörü Ortadoğu'da güç savaşında. Türkiye ve İran NATO kalkanı projesi, Patriot füzeleri, Suriye ve Irak konularında ters düştü. Gerilen ilişkiler İran'ın üst düzey isimlerinin demeçlerine yansırken, İran basını da bu kervana katıldı.

ŞANLIURFA GEZİSİ YANKI UYANDIRDI

İran'ın Mehr Haber Ajansı, Başbakan Tayyip Erdoğan'ı Osmanlı'yı yeniden canlandırmak istemekle suçladıktan sonra, Erdoğan'ın Urfa, Akçakale'de giydiği abayı "Arap dünyasının sempatisini kazanma" girişimi olarak niteledi.

OSMANLI'YI CANLANDIRMAYA KARARLI

Haberine "Erdoğan Osmanlı'yı canlandırmak için Arap kıyafetleri giydi" başlığını atan ajans, "Türk Başbakanı Türkiye'nin güneydoğusundaki Suriye mülteci kampını ziyaret ederken yeni bir taktik geliştirdi. Mültecilerin karşısına, alışılmışın tersine, resmi kıyafetinin yerine Arap kıyafetleriyle çıktı. Yeni doğum yapan bir mültecinin evini ziyaret ederken üzerinde Suudi Arabistanlı vahabilerin kıyafetleri vardı. Osmanlı'yı canlandırmaya kararlı olan Erdoğan görünüşe göre bu kez Arap giysileri giyme taktiği geliştirdi" diye yazdı.

erdoğan-arap-kiyafeti.jpg