BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.513,62
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Suruç patlaması açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Suruç'taki patlamayla ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suruç'ta 28 kişinin öldüğü bombalı saldırıya ilişkin "Bu vahşeti işleyenleri şahsım ve milletim adına lanetliyorum. Terör nereden gelirse gelsin lanetlenmelidir. Terörün dini ırkı vatanı yoktur." açıklamasını yaptı.

PATLAMA ANININ GÖRÜNTÜSÜ ÇIKTI

KCK'DAN HÜKÜMETE AĞIR SURUÇ SUÇLAMASI

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 41. yıl dönümü törenlerine katılmak için KKTC'ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile ortak basın toplantısı düzenledi. İşte Erdoğan'ın Suruç'taki patlamayla ilgili açıklaması:

LANETLİYORUM KINIYORUM

Türkiye'yi sarsan patlama Şanlıurfa Suruç'ta Amara Kültür Merkezi önünde meydana geldi. Kobani'de yeniden inşa çalışmalarına katılmak için İstanbul'dan gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin basın açıklaması yaptığı sırada şiddetli bir patlama oldu. Olayda 28 kişi öldü, 100'e yakın kişi de yaralandı.

"Öncelikle, sayın cumhurbaşkanı'nın 20 Temmuz 74 ve 41 yıl sonra bugün yapılacak yıl dönümü kutlamalarında bizleri de aralarında görme talebine davetine çok teşekkür ediyorum. mübarek ramazan bayramınızı tekrar tebrik ediyorum, kutluyorum. Tabi bu arada, bugün saat 13:00 sıralarında Suruç'ta maalesef bir terör eylemi sonucunda 28 vatandaşımızın ölümü ve bunun yanında ciddi sayıda yaralıların oluşu bizleri teessüre boğmuştur. Bu vahşeti işleyenleri ben de şahsım olarak, milletim adına lanetliyorum, kınıyorum.

TERÖRÜN DİNİ IRKI YOKTUR

Uçağa bindiğimiz anda bu haberi almış olduk. Şu anda bakan arkadaşlarımız Urfa'ya hareket ettiler, başbakanımız süreci Ankara'dan takip ediyor. Bizler de takibe devam edeceğiz. Terör nereden gelirse gelsin lanetlenmelidir. Terörün, dini yoktur, ırkı yoktur, milleti milliyeti yoktur, vatanı yoktur. Teröre karşı tüm uluslarası bir mücadelenin verilmesi gerektiğini hep ifade ettik, ediyoruz. Terör insanlığın huzuruna kast eden bir olaylar silsilesidir.

MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

Ben bu vesileyle bir kez daha kınıyor ve bu terör eyleminde ölen 28 vatandaşımızın ailesine başsağlığı diliyor, milletimizin başı sağolsun diyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Sağlık bakanlığımız olmak üzere görevli arkadaşlarımız en sıcak şekilde ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar.

erdogan-suruc.jpg

CANLI BOMBA 18 YAŞINDA KADIN MIYDI?