BIST 9.736
DOLAR 32,52
EURO 34,81
ALTIN 2.423,48
HABER /  GÜNCEL

PKK öfke kustu! KCK'dan Suruç için ağır suçlama

SURUÇ patlamasına ilişkin PKK yönetiminden gelen açıklama suçlama dolu oldu. KCK Suruç patlamasından AK Parti'yi sorumlu tuttu. Zehir zemberek ifadelere yer verdi.

Abone ol

SURUÇ 'daki kanlı saldırıyla ilgili Kandil'den gelen açıklama zehir zemberek ve ağır ithamlarla dolu oldu. KCK yürütme konseyi Suruç açıklamasında AK Parti'yi hedef gösterdi. KCK açıklamasında "Bu gençlerin katili AK Parti hükümetidir' denildi.

Kobani'ye gitmek için hazırlanan gençleri hedef alan Suruç'taki saldırının IŞİD tarafından gerçekleştirildiği tahmin edilirken PKK yönetiminden gelen açıklama suçlamalarla dolu oldu.

KCK yazılı açıklamasında Suruç saldırısı için “Bu katliamdan birinci derecede IŞİD'i destekleyip büyüten AK Parti Hükümeti sorumludur. Bu gençlerin katili doğrudan AK Parti Hükümetidir. AKP'nin Kürt düşmanlığı ve Kürt düşmanlığı temelinde IŞİD’le kurduğu ilişkiler ve ittifak bu katliamı ortaya çıkarmıştır. ” denildi.

MİT'İ DE SUÇLADILAR
KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığının açıklamasında Suruç saldırısı 'katliam'" olarak nitelendi. Açıklamada Türkiye-Suriye sınırının IŞİD için cennet haline geldiği belirtilerek MİT'e suçlamalar yöneltildi. Açıklamada "Bu saldırı MİT’in bilgisi dahilinde Rojava Devrimini ve bu devrimle dayanışma içinde olanları yıldırmak için yapılmıştır" iddiasında bulunuldu.

AK PARTİ HESABINI VERSİN

AK parti hükümetinin Suruç saldırısının hesabını vermesi gerektiği belirtenen açıklamada şöyle denildi;
"AKP, Kürdistan ve Türkiye'de taşları bağlayıp köpekleri salmak istemektedir. Bu saldırı, seçim öncesi ve sonrası yapılan saldırılarla birlikte düşünüldüğünde AKP tarafından Kürt halkına, Özgürlük Hareketi'ne ve dostlarına karşı savaş açıldığını ortaya koymaktadır. AKP bu saldırıların hesabını mutlaka vermek durumundadır."