BIST 9.800
DOLAR 32,58
EURO 35,05
ALTIN 2.458,84
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan Merkel'e flaş soykırım mesajı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhammed Ali'nin cenaze töreni için ABD'ye gitmeden önce havalimanında konuştu.

Abone ol

ABD'ye hareket eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'ya soykırım kararı nedeniyle tepki gösterdi. Erdoğan, dokunulmazlıklar için yapılan anayasa değişikliğini son gün imzalaması nedeniyle gündeme gelen iddiaları da yalanladı.

Erdoğan, Muhammed Ali'nin cenaze törenine katılmak için ABD'ye gitti. Ziyaret öncesi havalimanında yaptığı konuşmada Almanya'ya kritik mesajlar veren Erdoğan, yanlıştan dönülmemesi halinde Türkiye'nin atacağı adımların farklı olacağını söyleyerek, Almanya'ya yönelik yaptırım sinyali verdi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

ABD'DE RESMİ TEMAS OLACAK MI?

"Oraya gelecek onları bilemiyorum ancak bu tür toplantılarda değişik ülkelerden gelen devlet başkanları varsa, oralarda da anında bu tür görüşmeleri yapmak mümkün oluyor. Bu da orada anında bir gelişebilecek bir görüşmeler zinciri olabilir.

"MERKEL'İN OYLAMAYA KATILMAMASI MANİDAR"

Sayın Şansölye'nin (Merkel) parlamentodaki oylamaya katılmaması manidardır. İlişkilerimiz açısından üzerinde düşünülmesi gereken konulardır. 

"BUNDAN SONRAKİ SÜREÇ FARKLI OLACAK"

Eğer, bu yanlış adımdan Almanya dönmeyecek olursa tabii ki bizlerin de buna göre durum değerlendirmesi, atmamız gereken adımlar da farklı olacaktır. Yani bundan sonraki süreç bugüne kadar olduğu gibi olmayacaktır. 3 milyon, 3,5 milyon şu anda Türk'ün olduğu Almanya'da bir süreç var. Bundan sonra tabii ki bu çok daha dikkatli, çok daha kontrollü bir şekilde yürüyecektir.

DOKUNULMAZLIKLAR ONAYI NEDEN GECİKTİ?

Bu ara yoğun bir Afrika ziyaretimiz oldu, tabi boş da durmuyoruz, işlerimiz var. Bu olayın HSYK'daki atamalarla vesaire yakından uzaktan alakası yok. Bizler Meclis'ten Cumhurbaşkanlığına gelen yasal düzenlemeleri gün olur hafta içinde hemen imzalarız, gün olur 15'inci gün imzalarız. Bunlar sipariş üzerine olan imzalar değildir. Süreci içinde imzalanmış mıdır, imzalanmamış mıdır? Olması gereken budur. İmzalanmıştır, ülkemiz için, milletimiz için hayırlı olsun.

MUHAMMED ALİ MESAJI

O aynı zamanda yumruklarını dünyadaki tüm ezilenler, tüm mazlum halklar için sallayan bir özgürlük savaşçısıydı. Muhammed Ali, ringlerin olduğu kadar gönüllerin de şampiyonudur. Onun her sözü, her yumruğu, her galibiyeti Afrika'dan Asya'ya milyarlarca mazluma umut verdi, güç verdi.

Müslümanlığı kabul ettikten sonra sergilediği örnek tutumla ülkesinde pek çok kişinin ihtida etmesine, hidayet bulmasına vesile oldu. Özellikle 11 Eylül terör saldırılarının ardından, itfaiyeci baretini takıp, 'İslam katil dini değildir, İslam barış demektir.' diyerek sergilediği duruş hiçbir zaman unutulmayacaktır. Onun son damlasına kadar hak edilmiş başarısının ardında tüm insanlara ilham kaynağı olan inanç, azim ve kararlılığının rolü büyüktür. Irkçılığa ve ayrımcılığa karşı verdiği kutlu mücadelesini her zaman hayırla yad edeceğiz.

Türkiye Cumhurbaşkanı olarak, cenaze törenine katılarak, hem kendisine heyetimizle birlikte son görevimizi yapacak, hem de gecikmiş de olsa ziyaretine mukabelede bulunmuş olacağız. Onun hayatı, duruşu, mücadelesi bizim için ilham kaynağı olmaya devam edecektir. Onun vefatıyla mazlum gönüllerde oluşan boşluğu Muhammed Ali'nin hatırasına, onun mirasına sahip çıkarak, inşallah bizler telafi edeceğiz."