BIST 9.936
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.449,45
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan flaş MİT açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Reuters'e verdiği demeçte kanlı darbe girişimi sonrası yaşananları atılacak adımları anlattı.

Abone ol

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından uluslararası medyadan CNN International ve El Cezire'ye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu gece de Reuters'e mülakat verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan sonra yeni bir darbe girişiminin mümkün olduğunu ancak bunun kolay olmayacağını söyledi. MİT'te istihbarat zafiyeti olduğunu da söyleyen Erdoğan, bu konuda MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a aktardığını, bunu reddetmeye veya saklamaya çalışmaya da gerek olmadığını ifade etti.

"OHAL 3 AYDAN SONRA UZATILABİLİR"

Açıklamasında ordunun darbe girişiminden birçok şey öğrendiğini kaydeden Erdoğan, dikkatli olunması gerektiğini kaydetti. İlan edilen olağanüstü halin 3 aydan sonra tekrar uzatılmasının önünde herhangi bir engel olmadığını da söyleyen Erdoğan, diğer partilerle varılacak işbirliği sonucunda kısmi anayasa değişikliğinin mümkün olduğunu dile getirdi. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

YENİ BİR DARBE GİRİŞİMİ MÜMKÜN AMA...

"Olaylar sırasında Başbakanımıza güçlükle ulaştım. Vatandaşlarımı sokağa davet ettim. Vatandaşlarımızın meydanlara yürüdüğü haberini alınca ben de Marmaris'ten ayrıldım. Darbeciler üzerimizden ses hızını aşarak geçtiler.

YAŞ TOPLANTISI 1 HAFTA ERKEN YAPILABİLİR

Genelkurmay'ın talebi üzerine YAŞ toplantısı 1 hafta erkene çekilebilir. Genelkurmay şimdi bununla ilgili çalışmaları sürdürüyor.

MİT MÜSTEŞARI'NA ULAŞAMADIM

Darbe gününün akşamı eniştemden bir telefon aldım, bu telefonda 'İstanbul’da bazı sıkıntılar var. Beylerbeyi Sarayı’nın orada askerler tarafından yollar kesiliyor. Araçlara köprüye geçit vermiyorlar'. Bu haberi alınca doğrusu inanmadım da. Ve ben MİT Müsteşarımızı aradım, ulaşamadım. Genelkurmay Başkanımızı aradım, ulaşamadım. Çünkü telefonlarına cevap veremiyorlardı. Bir yerde beklemeye de girdik. Başbakanımızla iletişim kurma gayretinde olduk. Sıkıntılı da olsa irtibat kurduk.

Saat 8'e kadar bu süreç devam etti. Medya gruplarını bulunduğumuz yere davet ettim ve ilk açıklamayı onlara yaptım. Yaptığım açıklama televizyonlarda o anda yayınlanmadı. Bu defa cep telefonundan yayına girmenin isabet olacağını düşündük.

İSTİHBARAT ZAAFINI MÜSTEŞARA DA SÖYLEDİM

İstihbarat servisleri herşeye dört dörtlük hakim değildir. Ama burada ciddi bir istihbarat zaafı var. İstihbaratta önemli boşluklar ve eksiklikler olduğu açıktır. Bunu saklamaya veya reddetmeye çalışmaya gerek yok. Bunu MİT Müsteşarı'na da söyledim. Ben eniştemden duyana kadar haberim olmadı. Bu bir sıkıntıdır. Bu bir darbe girişidir. Bunun muhakkak öncesi vardır."