BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.439,83
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan flaş koalisyon ve erken seçim açıklaması!

Koalisyon çalışmaları için flaş açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin yanısıra MHP seçeneğine dikkat çekti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir kez daha muhalefetin kendisine yönelik eleştirilerine Anayasa ile cevap verdi. Koalisyon görüşmelerinde CHP'nin dışında alternatif olarak MHP'yi de işaret eden Erdoğan, hükümet kurulamaması halinde Meclis Başkanı ile görüşüp süreci başlatabileceğini söyledi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e Devlet Şeref Madalyası tevcih töreninin ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, koalisyon çalışmaları için flaş açıklamalar yaptığı konuşmasında CHP'nin yanısıra MHP seçeneğine dikkat çekti. Erdoğan, erken seçim konusunda ise "TBMM Başkanı ile görüşerek götürebilirim. TBMM de götürür" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

ANAYASA'DA NE OLDUĞUNDAN HABERLERİ YOK

(Cumhurbaşkanı, kendisi anayasal çizgi içerisinde kalsın) ifadelerini kullananlar, onlar Anayasa'nın içerisinde ne olduğundan haberi yok. Bulundukları konumdan haberleri yok. Onlar önce adresleri öğrenmeleri lazım. Adresleri de bilmiyorlar.

MHP İLE DE GÖRÜŞÜLÜYOR

Şu anda Sayın Başbakan'a hükümet kurmak üzere görevi verdim. Kendisi çalışmaları sürdürüyor. Şu anda anamuhalefet partisiyle gerek heyetlerin yaptığı görüşmeler var, dün Sayın Başbakan'ın yaptığı görüşme var. Televizyonda izlediğimiz kadarıyla perşembe, cuma tekrar görüşmelerinin olacağını duyduk. Temenni ederim ki hayırlı olur. Ama öbür tarafta Milliyetçi Hareket Partisi'nin de yine aynı şekilde heyet temsilcileriyle yaptığı görüşmeler var. Bilemiyorum, belki Sayın Başbakan bu arada onlarla da bir görüşme yapabilir veya yapacaktır. Bunlar şu anda benim tasarrufum içerisinde olan işler değildir.

MECLİS BAŞKANI İLE GÖRÜŞÜYORUM

Benim 45 günü aşan bir esnetme yetkim yok. Meclis Başkanımla danışmam gereken, görüşmem gereken anlarda da muhakkak kendisiyle bu konuları tabii ki görüşeceğim. Şu anda da zaten görüşüyorum, görüşürüm. Niye? Ülke kesinlikle hükumetsiz kalmamalı, başsız kalmamalı.