BIST 9.831
DOLAR 32,58
EURO 35,04
ALTIN 2.460,10
HABER /  SEÇİM

Erdoğan'dan Anıtkabir'de 2023 mesajı

Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan, Anıtkabir'i ziyaret etti. Erdoğan, "Hedefimiz 2023 yılında Türkiye'yi dünyanın en gelişmiş 10 ülkesinden biri haline getirmektir" dedi.

Abone ol

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri, cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti.

Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Erdoğan, "Dünyada ve bölgemizde çok önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemde istikrarımızı koruyarak, gücümüzü artırarak, bölgemizde barışı, huzuru ve refahı kalıcı hale getirmenin gayreti içindeyiz" ifadesini kullandı.

ATATÜRK'ÜN MOZOLESİNE ÇELENK BIRAKTI

Başbakan Erdoğan, Aslanlı Yol'un başında komutanlar tarafından karşılandı. Şura üyeleri, Erdoğan'ın başkanlığında, üzerinde ''YAŞ üyeleri'' yazan çelenk eşliğinde, Aslanlı Yol'dan yürüdü. Başbakan Erdoğan'ın, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Mozoleye çıkan merdivenlerde çektirilen hatıra fotoğrafı çektiren heyet, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Erdoğan, şunları kaydetti:

2023 HEDEFLERİNE DOĞRU İLERLİYORUZ 

"2014 yılı Yüksek Askeri Şura çalışmalarının ülkemiz, milletimiz ve Türk Silahlı Kuvvetlerimiz için hayırlı olmasını diliyor, bu vesileyle Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ile tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de şükranla yadediyorum. Kuruluşunun 91. yıldönümüne ulaştığımız Türkiye Cumhuriyetimiz 2023 hedeflerimiz doğrultusunda kararlı bir şekilde yoluna devam ediyor.

HUZURU KALICI HALE GETİRMEK İSTİYORUZ 

Hedefimiz 2023 yılında Türkiye'yi dünyanın en gelişmiş 10 ülkesinden biri haline getirmektir. Bu süreçte milli güvenliğimizi en üst düzeyde geliştirmenin yanında kadim tarihimizden devraldığımız sorumluluklarla vicdani ve insani yükümlülüklerimizi asla ihmal etmiyoruz. Dünyada ve bölgemizde çok önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemde istikrarımızı koruyarak, gücümüzü artırarak, bölgemizde barışı, huzuru ve refahı kalıcı hale getirmenin gayreti içindeyiz.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ DAHA GÜÇLENECEK

Yaşadığımız kritik süreç Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yetişmiş insan gücüyle, modern donanımıyla, üstün hareket kabiliyetiyle daha da güçlü bir ordu haline gelmesi konusundaki kararımızın, çabalarımızın, isabetini bir kez daha ortaya koymaktadır. Bu anlayışla yürüttüğümüz 2014 yılı YAŞ çalışmalarını bir kez daha ülkemize, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetleri'mize hayırlı olmasını diliyorum."

Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyet Anıtkabir Komutanlığını ziyaretin ardından buradan ayrıldı.