BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'a canlı yayında Rize sürprizi

Beştepe'deki 30 Ağustos resepsiyonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk milletinin bir asırlık dönemde yaşanan hayal kırıklıklarının ilk defa Çanakkale'de bir ümide yeni bir yürek çarpıntısına yol açtığını söyledi. 30 Ağustos'un zafere dönüştüğünü ve genç cumhuriyete kapıların aralandığını kaydeden Erdoğan, yurtiçi ve yurtdışındaki Türk birliklerinin komutanlarıyla da görüşerek, bayramlarını kutladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. Yılı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resepsiyon verdi. Resepsiyona aralarında siyasiler, geçici Bakanlar Kurulu'nun yeni üyeleri, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, Türki Silahlı Kuvvetler mensupları, şehit yakınları, gaziler, gazeteciler, sanatçılar, akademisyenler, yazarlar, sporcuların olduğu 1800'e yakın isim davet edildi. 

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonuna katılanlara teşekkür ederken, davetlilerin Zafer Bayramı'nı kutladı. Milli bayramların, milletin tarihi serüveni için de önemli olduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu;

"30 Ağustos Zafer Bayramı, 1922 yılında Büyük Taaruz'u başarıyla sonuçlandırdığımız bir gün olması ötesinde anlamlara sahiptir. Milletimzin o tarihten geriye doğru giden yaklaşık bir asırlık döneminde tüm yaşanan hayal kırıklıkları ilk defa Çanakkale ile bir ümide yeni bir yürek çarpıntısına yol açmıştır. 30 Ağustos bu ümidi kesin ve tartışmasız bir zafere dönüştüğü Ardından kurulacak genç cumhuriyetin kapılarının aralandığı tarihtir. İhtiyacımız olan en önemli şey, birlik ve beraberliktir."
 
KOMUTANLAR İLE TELEFON BAĞLANTISI
 
Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurtiçi ve yurtdışındaki Türk birliklerinin komutanlarıyla görüntülü konuşma gerçekleştirdi.
 
Erdoğan, Bosna Hersek'teki Türk temsil heyeti ile ardından da Afganistan'daki bir Türk uzman çavuş ile, Hint Okyanusu'ndaki TCG-Gemlik fıkrateyniyle görüntülü bağlantı gerçekleştirdi. Erdoğan, Şanlıurfa'da ise Rizeli bir askerin canlı yayında bayramını kutladı.