BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,79
ALTIN 2.440,62
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan: PYD de bir terör örgütüdür

Cumhurbaşkanı Brüksel'deki temasları sırasında, Suriye'den mülteci akınının durması için, eğit-donat programıyla uçuşa yasak ve güvenli bölgelere odaklanılması gerektiğini söyledi. Erdoğan ayrıca "PYD de PKK gibi terör örgütüdür" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'den mülteci akınının durması için, eğit-donat programıyla uçuşa yasak ve güvenli bölgelere odaklanılması gerektiğini söyledi.

Erdoğan AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ile Brüskel'de düzenlediği ortak basın toplantısında, "Ağırlıklı olarak mülteci konusunu konuştuk. Türkiye olarak 4 yılı aşkın süredir Suriye ve Irak'tan kaçan mültecilere kapıları açtık, yüksek ilgi ve alaka gösteriyoruz. Hiçbir ayrım yapmadan gerçekleştirdik ve Türkiye'ye gelenleri de asla diğer ülkelere göndermedik. Bugün ülkemizde 2.5 milyona yakın göçmen var" dedi.

"Türkiye'nin bu yükü tek başına omuzladığını" söyleyen Erdoğan "Suriye kriziyle AB ülkelerinin son günlerde yüz yüze geldiğini görüyoruz. Avrupalı dostlarımız ortak bir tutum gösterme çabasındalar. Türkiye olarak bu konuda her türlü işbirliğine hazırız" diye konuştu.

Mülteci krizinin kaynağının "adeta devlet terörü estiren Esed rejimidir" diyen Erdoğan Türkiye’nin Suriye'yle 911, Irakla ise 350 kilometre sınırı olduğunu vurguladıktan sonra "Burada asıl tehdit altında olan ülke biziz" ifadesini kullandı.

'PYD de terör örgütü'

Avrupa'ya "PKK'nın kara propagandasına kulak vermeme" çağrısı yapan Erdoğan ayrıca "PYD de PKK gibi terör örgütüdür ve birlikte çalışmaktadırlar. Bu noktada iyi kötü terörist olamaz. DAİŞ de PKK da ve PYD de terör örgütüdür. Avrupalı dostlarımızın da gerekli hassasiyeti göstereceğini umuyorum. " dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB'yle ilişkiler konusunda da "müzakere sürecimizin suni siyasi engellerden arındırılarak canlandırılması gerektiğini belirttim. Özellikle vize serbestisi diyaloğumuzun geliştirilmesine önem veriyoruz" ifadelerini kullandı.