BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,76
ALTIN 2.439,55
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan kendisini ağlatan soruyu açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan imam hatip lisesinde okuduğu dönemde kendisini ağlatan soruyu açıkladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni eğitim yılında yaptığı konuşmada okul dönemine ait bir anısını paylaştı. Erdoğan, imam hatip lisesinde okurken bazı hocalarının “Oğlum, ölü yıkayıcısı mı olacaksınız?” sözleri üzerine ağladıklarını anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadıköy Ahmet Sani Gezici Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi hizmet binası ve yeni eğitim-öğretim yılı açılış töreninde konuşma yaptı. İşte o konuşmadan öne çıkan satır başları:

-Bugüne kadar hangi eseri ülkeye kazandırdıysak, hangi hizmeti milletimizin istifadesine sunduysak hepsini de birilerine rağmen yaptık. Birilerine rağmen netice aldık. Hep engellemeye çalıştılar ama biz tereddüt etmedik, inandık, azmettik, üstüne üstüne gittik ve neticeyi aldık.

SABIR SABIR SABIR

-Türkiye, ülkenin ihtiyaçlarıyla ve eğitimin gerekleriyle hiçbir şekilde uyuşmayan bir 8 yıllık kesintisiz eğitim garabetini yaşadı. (Tabii bunları belki sizler hatırlamıyorsunuz ama dinlediniz büyüklerinizden). O ne büyük garabetti. Adeta şah damarımızı kestiler. Şah damarı kesilen bir insan yaşayabilir mi? Yaşayamaz. Nesli o hale düşürdüler. O zaman 600 bin imam hatip öğrencisi vardı bir anda bu sayı nereye düştü? 60 bine düştü. Sabır, sabır, sabır... 'Men sabera zafera'... Hamdolsun sabrın neticesinde bakın şu anda imam hatiplerde okuyan öğrenci sayısı 1 milyon 200 binin üzerine çıktı.

kadiköy.20150928122214.jpg

ZİNCİRLERE BAĞLAMAYIN

-Benim şimdi, Kartal Anadolu İmam Hatip’ten mezun olan evladım, Boğaziçi üniversitesine gidebilecekken, katsayı yüzünden gidemedi. Kızlarım bu akıbete uğradı. Ama biliyorsunuz kötü komşu ev sahibi yaptırır meselesi var ya, biz de yurtdışına gönderdik. Benim büyük oğlum, yani oğlum Harvard’da mastırını yaptı.

Buradan mezun olan büyük kızım, o aynı şekilde Indiana’yı bitirdikten sonra, Berkeley üniversitesinde master ve doktorasını yaptı. Buradan mezun oldu. Küçük kızım o da aynı şekilde Indiana’yı bitirdi. Masterını bitirdi o da şimdi ülkesine döndü. Biz bir şeye aşığız. Bizim derdimiz var. Dertliyiz. Biz diyoruz ki niye bu çocuklarına ayaklarına pranga taktınız. Bu bir yarış değil mi? Bırakın kim hangi okulu istiyorsa o okula gitsin. Adeta zincirlere bağlamayın.

EĞİTİM SİSTEMİNİ FELÇ ETTİLER

-Sırf imam hatip okullarını bitirmek için yok etmek için tüm eğitim sistemini adeta felç ettiler. İmam hatip okullarında milli ve manevi değerlerine bağlı, bu ülkenin tarihiyle kültürüyle yoğrulmuş nesiller yetişmesinden rahatsız olanlar, meseleyi nereye getirdiler hatırlayın, 'bir imam müezzin ihtiyacı' parantezine sıkıştırmak istediler. 'Türkiye'nin bu kadar imama ihtiyacı yok' dediler, 'Bu kadar müezzine ihtiyacı yok' dediler. Bu okulların hedefi sadece imam ve müezzin yetiştirmek değil ki.

BİZ AĞLARDIK

-Şimdi ben İstanbul’da tek imam hatip vardı Fatih’te oradan mezun oldum. Orada okurken bazı hocalarımız şunu söylerlerdi: “Oğlum buraya niye geldiniz?” “Okumaya geldik.” “Oğlum, ölü yıkayıcısı mı olacaksınız?” Biz ağlardık. Çünkü biz ölü yıkayıcısı olmak için oraya gitmedik ama bu ülkede ölü yıkayıcılarına da ihtiyaç var aslında. Bunların ölüleri de kimin önüne geliyor, imamın önüne geliyor, bu işi bilenin önüne geliyor. Halbuki bir Müslüman, imam müezzin aramaması lazım. Kendi ölüsünü kendisi yıkayabilecek bilgiye kabiliyete erişmesi lazım, işin aslı bu. Yoksa ölüleriniz ortada kalır.

-4+4+4 eğitim sistemini getirerek imam hatipler dahil meslek liselerine yapılan yanlışlığı düzelttik. Yüzde 35'e düşen mesleki ve teknik eğiimi oranı biz yüzde 50'lilerin üzerine çıkarttık.

İMAM HATİPLERDE kIZLARIN BAŞÖRÜTÜSÜYLE UĞRAŞTILAR

-Çok enteresan, düşünebiliyor musunuz imam hatip liselerinde dahi kızların başörtüsüyle uğraştılar. Bunları yaşarken tabii ki çok çok üzgündük ama dedik ki sabır.... 'Sabrın sonu selamettir' dedik... Sabrettik ama hamdolsun hepsi oldu, herkes inandığı gibi yaşama hakkına kavuştu. Her yerde. Okullarımızda da devlet dairelerinde de. Buralara kolay gelinmedi, sabırla gelindi.

HERKES İNANDIĞI GİBİ YAŞAMA HAKKINA KAVUŞTU

-Nasıl ki insanımız başını açma hürriyetine sahipse başını örtmek isteyen de örtme hürriyetine sahiptir. Benim başı açık kardeşim de başı örtülü kardeşim de bir vatandaşım olarak kendilerine hizmet vermede ayrımcılık yapmamam gereken bir sorumluluğum var. Şu anda hamdolsun herkes inandığı gibi yaşama hakkına kavuştu. Nasıl ki insanımız başını açma hürriyetine sahipse başını örtme hürriyetine de sahiptir.

GEREKLİ DERSİ MİLLETİMİZ VERECEK

-Teröre sarılanlar bunların kadrini kıymetini bilmiyor. Varsın bilmesinler. Onlar okulları bombalayanlar, onlar camilerimizi bombalayanlar, hastanelerimizi bombalayanlar, onlar halkımıza hizmet veren otobüslerimizi yakıp yıkanlar… İşte bunlar. Ama inanıyorum ki bunların da kadri kıymeti anlaşılacak. Onlara da gerekli dersi milletimiz vakti geldiğinde verecek.

-Eğitim ve öğretim desteğinden geçtiğimiz yıl 250 bin öğrencimiz, eğitim kademesine göre 2 bin 500 lira ile 3 bin 500 lira arasında değişen meblağlarda faydalandı. İnşallah bu yıl da 2 bin 680 ile 3 bin 750 lira arasında değişen rakamlarla eğitim-öğretim desteği uygulaması devam edecek.

SANAL ALEMİ AŞIN

-İdealist gençler olarak şu anda sanal alem oluşturuluyor. Ama siz sanal alemi aşarak doğal dünyanızda yaşamanın mücadelesini veren bir nesil olmalısınız. Çocuklarımıza torunlarımıza eski Türkiye'yi anlatalım.

-Bu ülke aziz şehitlerimizin emanetidir. Mensubu olduğumuz millete sahip çıkın. Tarihinizi medeniyetinizi dolmak bilmez bir iştiyakla öğrenin. Anne ve babanıza olan saygınızda en küçük taviz vermeyin.

İNŞALLAH SÜPER HİLALLERLE GELECEĞİ HEP BİRLİKTE KUCAKLARIZ

-Unutmayın, bazıları farklı dille konuşuyorlar ama yani bu gece aslında süper hilal vardı. Biz de göreceğiz dedik. Kalktık ama bulutlar üzerini örtmüştü, göremedik. İnşallah süper hilallerle geleceği hep birlikte kucaklarız. Ve rabiamızı unutmayın. Rabiamız çok önemli.

Unutmayın bizim için 78 milyonun hepsi de kardeştir, eşittir, birinci sınıf vatandaşımızdır. Kim ki bu milleti kökenine, bölgesine, meşrebine, herhangi bir farklılığına bakarak bölmeye çalışıyorsa bilin ki o sizin geleceğinize kastediyordur