BIST 10.334
DOLAR 32,22
EURO 34,74
ALTIN 2.456,52
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan: Feministlerin dinimizle ilgisi yok

Özgecan Aslan cinayeti hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadının 'Allah'ın erkeklere emaneti' olduğunu söyleyerek, buna karşı çıkan feministleri ülkenin dini ve medeniyetinin dışında kalmakla suçladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlarla Cumhurbaşkanlığı sarayında yaptığı toplantıda Özgecan Aslan cinayeti ile ilgili olarak feministleri eleştirdi.

Erdoğan, "Ben kalkıyorum, 'Kadının, Allah'ın erkeklere bir emaneti' olduğunu söylüyorum, bu feministler filan var ya, bunlar da çıkıyor 'Ne demek kadın emanetmiş' diyor, 'Bu bir hakarettir' diyor" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı "Ya senin bizim medeniyetimizle, bizim inancımızla, bizim dinimizle ilgin yok ki. Biz sevgililer sevgilisinin o Veda Hutbesi'ndeki hitabına bakıyoruz. 'Allah'ın bir emanetidir' diyor, 'O emanete saygı duyun, sahip çıkın' diyor" dedi.

'En ağır ceza'

Erdoğan cinayetin tutuklu üç zanlısı ile ilgili olarak da "Bugün Adalet Bakanım ile görüşmem olacak. Kardeşlerim, sonuna kadar bu vahşilere almaları gereken en ağır cezayı almaları noktasında elimizden geleni sonuna kadar yapacağız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Özgecan Aslan'ın ailesini de tutumları nedeni ile tebrik etti ve "Bu vahşet karşısında her babanın, her annenin böyle vakur bir duruş koyması mümkün değil" dedi.

Erdoğan kadına karşı şiddet ile işsizlik arasında ilişki kuran CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştirerek zanlı için "Yahu adam cani. Bu adamın inancıyla etnik kökeniyle sosyal statüsüyle bir ilgisi yok, adam cani işte. İşsizlik caniliği temizliğe çıkarır mı? E işi var, adam minibüs şoförü. İşsiz değil. Adam minibüsün başındayken, şoförlüğü yaparken bu vahşeti alçaklığı uyguluyor ya. Bunun işsizlikle ne alakası var?" dedi.