BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan eylemlerde faturayı ona çıkardı

Protestocu gençlerin ana muhalefet güç aldığını söyleyen Başbakan Erdoğan'ın eleştirilerinden medya da nasibini aldı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Önce Dolmabahçe'de ardından da dün Ankara'da protesto eylemleri yapan öğrenci gençlerin ana muhalefetten destek aldıklarını öne süren Başbakan Erdoğan'ın eleştiri oklarından medya da nasibini aldı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB)'nın 25. yıl kuruluş yıldönümü münasebeti ile bir konuşma yaptı. İMKB'nin 2002'den bu yana 11 binden 70 binlere geldiğini belirten Erdoğan, Türkiye finans sektörüne müdahale etme gereği duymayan tek ülke olduğunu söyledi.

Erdoğan şöyle konuştu: Türkiye krizin en ağır ilerlediği yıllarda bir yerel seçim ve referandum yaşadı. Önümüzdeki yaz bir seçim daha yapacağız. Dikkanizi çekerim seçim kelimesinin dillendirildiği anda ekonomi olumsuz etkilentdi. Özellikle popülist politikalar çerçevesinde seçim zamanında musluklar açıldı, oluşan zararın bedeli seçim sonrasında tamamen halka yüklendi. Bu ülkede bir yandan sürekli kriz konuşuldu. Kriz tarifi verenler oldu. Bir yandan da ekonomideki iyileşme küresel şartlara bağlandı. Nedense 8 yıldır hep küresel şartlara bağlanıyor.

BİZİMLE DALGA GEÇTİLER

Muhalefet çevrelerin kendileri ile dalga geçtiklerini iddia eden Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

Dünyada küresel finans krizi çıkıyor başka yerlere bağlanıyor. Ben kalktım teğet geçecek dedim dalga geçtiler. Kriz karşısındaki duruşuyla d ünyada parmakla gösterilen bir ülke olduk. Türkiye'de 8 yıl boyunca ekonomik iyileşmeyi küresel şartlara bağlayan bugün küresel şartların en kötü olduğu günlerde Türkiye'nin başarısını maalesef görmüyor ve görmek istemiyorlar. Bu tek başına hükümetin başarısı değil, bu ülkenin ve milletin başarısıdır. Bu başarıyla gururlanamayanlar, sevinemeyenler açık söylüyorum milletle aynı istikamete bakamayanlardır. Türk Lirası tarihteki yerini yeniden kazandı. Bu millet gerçekten eğer bulunduğu konumun idraki içerisinde olursu biz gerçekten muassır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarız. Ama ülkede bunu hazmedemeyenler yok mu var. Zaten yapıcı bir katkı yapmış olsalar şu anda çok daha iyi bir noktada oluruz. Türkiye'yi bu seviyelere yapısal reformlar, mali disiplin ve milletimizin özgüven kararlılığı ile cesareti taşımıştır.

ÖĞRENCİLERE MUHALEFET DESTEK VERİYOR

Erdoğan konuşmasının son bölümünde protestocu öğrencilere değindi ve faturayı ana muhalefet partisine çıkardı. Erdoğan'ın eleştirelerinden medya da nasibini aldı. İşte Erdoğan'ın o konuşması:

"Son zamanlarda muhalefetin illegal örgütlerle iletişim kurması kimseye bir şey kazandırmaz. Tüm gücünü ve motivasyonunu muhalefetin ve medyanın kışkırtmasından alan bir yapı var. Ana muhalefet partisi ve malum medya hiçbir konuda ortak paydasının olmadığını marjinal öğrencilerin reklamını yaparak bu grupları öğrencilere karşı örgütleyerek menkul kıymetler borsası içinde prim yapamazlar. Bu şiddetle bu şiddet içeren anlayışlarla hiçbir yere gidilemez. Ne amaçla yapıldığı kimler tarafından yapıldığı önemli değil. Yeter ki hükümet hedef alınsın. Yaptıkları illegal eylemlerin dakikalarca ekranlarda tutuluduğu ana muhalefet partisinden aldığı güçle şiddetlerini arttırıyorlar. Bizim gündemimiz çok farklı, biz ülkeyi büyütmeye ve Türkiye'nin saygınlığını arttırmaya devam edeceğiz."