BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan bu kez lafını esirgemedi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ordulular Sevgi Şöleni'nde konuştu.

Abone ol

İNTERNETHABER- CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin AK Parti iktadarının tüm icraatlarını sorgulayacakları yönündeki açıklamalarına Erdoğan'dan sert bir tepki geldi. Erdoğan, "Biz sizin pisliklerinizi temizliyoruz be!" dedi.

12 Haziran'daki genel seçimleri 'milad' olarak nitelendiren Erdoğan, "Cumhuriyetimizin 100'ncü yıl dönümü olan 2023 yılının miladı 12 Haziran'dır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Ordulular Sevgi Şöleni'nde konuştu.

BİZ SİZİN PİSLİĞİNİZİ TEMİZLİYORUZ BE!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin AK Parti iktidarının tüm yolsuzluklarının ortaya çıkarılacağı ve tüm icraatlarının inceleneceği yönündeki sözlerini hatırlatan Erdoğan, "Biz sizin pisliklerinizi temizliyoruz be!" sözleriyle muhalefete sert çıktı:

"Biz de sanal tehditlerle ayakta kalma çabası yok. Başkalarının yaşam tarzına müdahale yok. Bizim siyasetimizde istismar, kutsal değerleri siyasete alet etme yok. Bizim siyasetimizde karnından konuşmak, çark etmek, nabza göre şerbet vermek yok. Şimdi ana muhalefet yavru muhalefet 'gelince yapılanları soruşturacağız' diyorlar. Biz sizin pisliklerinizi temizliyoruz be! IMF'den bize 23 milyar dolar borç bıraktılar. Şimdi borç 5.7 milyar dolar. Eğer yolsuzluk olsaydı sizin pislikleriniz temizlenebilir miydi? Durum ortada 'eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.' Daha fazla lafa gerek yok."

MISIR STATÜKO İSTEYENLERE DERS OLSUN

Türkiye'nin bölgesinde önemli bir güç haline geldiğini de vurgulayan Erdoğan, "Mısır'da yaşananlar statükoyu savunanlara ders olsun' dedi

"Bugün barış çağrıları tüm dünyada yankı bulan, dikkate alınan bir ülkedir Türkiye. Bölgesel, küresel çıkarların, evrensel değerlerin mücadelesini veriyoruz. Kendi ülken için istediğini komşu ülken için de isteyeceksin. Biz bu mantıkla hareket ediyoruz. Tunus ve Mısır'da olaylar olduğunda, dünya sessiz ve tepkisiz kaldığında bir öneri ve tavsiyelerimizi dile getirdik. Biz herkes için barış, özgürlük ve demokrasi istediğimizi cesaretle seslendirdik. Çifte standarda, bekle gör politikasına prim vermedik. Mısır'da kaybeden statüko, baskı, kazadan demokrasi değişimdir. Kaybeden korku, kazanan cesarettir. Mısır'ın statükoyu savunanlara ders olmasını umuyorum."

OR-Gİ HAVALİMANI MÜJDESİ

Başbakan Erdoğan, Ordu'ya yapılması plananan Or-Gi Havalimanı'nın Mart ayında temelinin atılacağı müjdesini verdi:

"Kim ne derse desin, kim hangi dedikoduyu üretirse üretsin. Or-Gi Havalimanı'nı en kısa zamanda Ordu ve Giresun'a kazandıracağız. Bu ülke yalan ve iftira siyasetinden çok çekti. Bizim siyasetimiz hizmet siyasetidir. Biz efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik."

ERDOĞAN BABASINI ANLATTI

Babasının Rize'den İstanbul'a iş bulabilmek için 13 yaşında göç ettiğini de anlatan Erdoğan, "Ben babaocağını terk etmenin ne demek olduğunu bilirim" dedi.

"Benim babam 13 yaşında Rize'den göç edip İstanbul'a geldi. Babaannem yıllarca Rize'de kaldı. Büyük trajediler yaşandı, hasretin, özlemin üzerine yokluk, ezilmişlik, dışlanmışlık yüklendi.  Tıpkı babalarımız gibi doğduğumuz şehirde kendinizi yabancı gibi hissettiğimiz için bu yola baş koyduk. Bizden sonrakiler garipliği yaşamasın, kimse kendisini dışlanmış, ötelenmiş hissetmesin diye bu hareketi omuzladık. Biz istiyoruz ki, Ordu İstanbul'a değil, İstanbul turizm için, eğitim için çalışmak için Ordu'ya aksın."

ORDU'YU İHMAL ETMEYİN

Erdoğan konuşmasının sonunda Ordulu iş adamlarına 'Orduya yatırım yapmayı ihmal etmeyin' çağrısında bulundu.