BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,18
ALTIN 2.246,06
HABER /  EKONOMİ

Erdoğan Bank Asya'yı batırabilr mi?

Paralel yapıanmaya yönelik operasyon sonrası Zaman yazarlarının Başbakan Erdoğan'a yönelik eleştirileri her geçen gün sertleşiyor.

Abone ol

Zaman si yazarı Mümtazer Türköne, Başbakan Erdoğan'ın Bank Asya'yı batırmak istediğini iddia ederek suç işlediğini yazdı.

Emniyet teşkilatında başlatılan Emniyet'teki casusluk  ve yasadışı dinlemelerle ilgili başlatılan operasyona cemaatin gazetesi Zaman'ın yazarları, ateş püskürdü.

Mümtazer Türköne yine  Başbakan Erdoğan'ı hedef aldığı bugünkü yazısında Bank Asya'yı batırmak istediğini öne sürdü.

Mersin mitingi dönüşü uçakta gazetecilere Bank Asya ile ilgili açıklamalarını köşesine taşıyan yazara göre, Başbakan, Ticaret Kanunu, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu, 2499 sayılı SPK Kanunu, Türk Ceza Kanunu gibi bir dizi kanunu açıkça ihlal ediyor; suç işliyor.

ÜLKE EKONOMİSİ BATAR İDDİASI

"Peki batırabilir mi?" diye sorduktan sonra Türköne, yazısını böyle tamamlıyor:

"Batıramaz. Bugüne kadar elindeki devlet gücünü sonuna kadar kullandığı halde batırmayı beceremedi. Neden sebep? Sadece Başbakan’ın işlediği bu suçun akıbetini değil, siyasî geleceğini de haber verdiği için sebebi üzerinde durmamız lazım. İlk sebep, emrindeki -kanundaki tabirle- “kamu hizmetlileri”nin bu suça şerik olmaktan çekinmeleri. Bir bankayı batırmaya kalkmanın ne kadar ağır bir suç olduğunu en iyi onlar biliyorlar. İkinci sebep ise Başbakan’ın hemen yakınındaki “ahbap-çavuş kapitalistleri”nin kırılganlıkları ve piyasadaki zaaflarıyla alakalı. Bank Asya’nın batabilmesi için önce bir yığın bankanın batması lâzım. Üstelik sadece bankacılık sektörü değil, sonuçta reel sektör de ekonomiyi zincirleme anafora sokacak bir krize yuvarlanacak. Kısaca Bank Asya’yı batırmak, ülke ekonomisinin işlediği koskoca iş hanını, içindeki bir dükkân için toptan yakmak anlamına geliyor.

Başbakan, kurulmuş bir makine gibi sürekli suç işliyor. Çevresi ise bu suçlara ortak olmak yerine, onu omuzlarında Çankaya Köşkü’ne taşıyarak başlarını beladan kurtarmaya çalışıyor.