BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Günün önemli gelişmeleri (1)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/>Türkiye sınırında patlama: 40 ölü, 60 yaralı<br/>Suriye’nin Türkiye sınırındaki İdl...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.

Türkiye sınırında patlama: 40 ölü, 60 yaralı
Suriye’nin Türkiye sınırındaki İdlip kentine bağlı Atme kasabasında pazar yerinde meydana gelen patlamada, 40 kişinin öldüğü, 60 kişinin yaralandığı bildirildi.
***
Diyarbakır’dan ’’çözüm süreci’’ vurgusu
Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda yeni Türkiye’ye millet ile birlikte inşa edeceklerini belirterek, “Cumhurbaşkanı seçilirsem çözüm sürecinin daha güçlü ilerlemesi için daha dik bir duruş sergileyeceğim. Kardeşliğe saldırı düzenleyen Pensilvanya ihanet şebekesi ile mücadele etmek için daha dik ayakta duracağım. Yeni Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz” dedi.
***
Fatih Terim duygularını aktardı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Stadı’nın isminin Başakşehir Fatih Terim Stadyumu olduğunu açıkladı. Değişik duygular yaşadığını dile getiren Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Fatih Terim, “Aşağı yukarı 45 senemi futbola verdim. Ve bir insanın yaşarken isminin böyle güzel bir stada isminin verilmesini anlayacak kadar tecrübeliyim ve insanım” dedi.
***
’’Ateşkes uzasın’’ çağrısı
Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius’un ev sahipliğinde başkent Paris’te gerçekleştirilen toplantıya katılan Türkiye, ABD, İngiltere, Almanya, İtalya ve Katar dışişleri bakanları, Gazze’de bugün yürürlüğe giren 12 saatlik insani ateşkesin uzatılması çağrısında bulundu.
(İHA)