BIST 9.884
DOLAR 32,46
EURO 34,71
ALTIN 2.435,22
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan: Atatürk olsa 'evet' derdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referandum için “Atatürk olsa hayır derdi” diye yazan Alman Bild gazetesine tepki gösterdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman Bild gazetesinin "Atatürk olsa hayır derdi" manşetine tepki göstererek, "Atatürk şu anda kalksa o da bizim hazırladığımız bu düzenlemeye kendisi de böyle yaşadığı için 'evet' derdi" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Show TV-Habertürk TV-Bloomberg HT ortak canlı yayınında gazeteci Veyis Ateş'in sorularını yanıtladı.

ATATÜRK OLSA "EVET" DERDİ

Alman Bild gazetesinin "Atatürk olsa hayır derdi" manşetinin hatırlatılması üzerine Erdoğan , "Şu anda ebedi alemde olan Atatürk'ün hafıza kayıtlarını okuyacak kadar bunların böyle geniş kabiliyeti mi var, bunu neye göre söylüyorlar? Bunların Atatürk'le ne alası var." diye soran Erdoğan, "Bunun, bunlarla alakalı yanı çok manidar şimdi Atatürk'le bu görüşmeyi bu konuşmayı nasıl yaptılar, Şimdi tam aksi, ben desem ki Atatürk şu anda kalksa o da bizim hazırladığımız bu düzenlemeye kendisi de böyle yaşadığı için 'evet' derdi. Çünkü Atatürk, şu anda bizim yapmak istediğimizi yaptı. Niye? İnönü ile bile geçinemedi. En önemli mesai arkadaşıydı." diye konuştu.

Sunucu Veyis Ateş'in "sizin deyiminizle o da damdan düşenlerden" demesi üzerine Erdoğan, "O da damdan düşenlerden." cevabını verdi.