BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,76
ALTIN 2.438,81
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan AK Parti'ye ne zaman döneceğini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Reuters'a gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasa sonrası AK Parti'ye dönüş tarihiyle ilgili ilk kez tarih verdi. Erdoğan, referandum sonuçlarının resmi olarak açıklanmasının ardından kurucusu olduğu partiye yeniden döneceğini söyledi.

Erdoğan, Reuters'a yaptığı açıklamada AK Parti'ye yeniden dönüşle ilgili soruya  'Resmi sonuçlar açıklandıktan sonra partimin başına geri döneceğim' şeklinde cevap verdi. Erdoğan şöyle konuştu:

"Yani şu gün olacaktır diyemem çünkü kesin neticeyi (YSK'nın referandum sonuçlarını açıklaması) ne zaman açıklayacağı şu an tahminler üzerine kurulu. Bu hafta sonuna kadar açıklanabilir deniliyor. Açıklandıktan sonra kurucusu olduğum partime, Anayasa'daki tahtitde kaldırıldığı için hemen dönmem söz konusudur ve döneceğim.

GENEL BAŞKANLIK SORUSU

Tabi döndükten sonra partimin yetkili kurulları bütün delegeler ne gibi bir karar alırlar, ne gibi bir atım atarlar şu anda bunu ben söyleyemem. Bu nereden gelecek delegeden gelir. Oralardan gelir ve değerlendirir ona göre adım atarız."

ERKEN SEÇİM KONUSU

Erdoğan, bakanlar kurulunda değişiklik yapılıp yapılmayacağıyla ilgili bir soruya ise "Kabine revizyonu gündemimize dahi gelmedi" şeklinde cevap verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, erken seçim tartışmalarına da noktayı koyarak şu anda Türkiye'nin gündeminde böyle bir şey olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kararı tanımıyoruz