BIST 9.887
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.459,22
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Erbakan'dan esprili doğum günü cevabı

Saadet Partisi Genel Başkanı Erbakan, yaşgünü ile ilgili sorulara bakın nasıl yanıt verdi...

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, dün Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kabulde, bir gazetecinin, “Önümüzde seçim var. İktidara geleceğinizi söylüyorsunuz. Diğer partilerle ittifak söz konusu mu?” sorusu üzerine Erbakan “Türk halkı bizim iktidar dönemimizi özledi. Büyük kongremizi yaptık, şuurlandık ve çelikleştik. Kolları sıvadık, besmeleyi çektik, inşallah iktidara geleceğiz” dedi.

Bir başka gazetecinin, “Bugün doğum gününüz ve aynı zamanda Cumhuriyet Bayramı neler söyleyeceksiniz?” sorusuna da Erbakan şöyle yanıtladı:

“Ben, bu konuda doğum günümü kutlayanlara latife ile şu cevabı veririm: ’Doğum günüm için Türkiye’nin her yerinde bu kadar merasime ne gerek var?’ Ama şunu ifade etmek isterim ki Cumhuriyet Bayramı’nda doğmak insanı memnun eden bir husustur. Cumhuriyetin kendisi de bir doğuştur. Onunla birlikte doğmuş olmak bir sevinç kaynağıdır. İnşallah beraberce doğduğumuz Cumhuriyetimizi lider ülke yapacağız ve yeni bir dünya kuracağız.”