BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,67
ALTIN 2.401,50
HABER /  SAĞLIK

Ensenize buz koyun! İnanılmaz tedavi!

Baş ağrısı, kalitesiz uyku ve yorgunluk kentli ve çalışan insanın başının belası... Peki bu 3 amansız savaşçıya nasıl karşı koyabilirsiniz? İnanması güç gelen 'enseye buz koyma' yöntemini mutlaka deneyin!

Abone ol

Sosyal medyada bir hayli popüler olan 'enseye bu koyma' yöntemi, alternatif tıbbın en etkili yöntemlerinden biri olma yolunda ilerliyor. İşte osyal medyada çılgınca paylaşılan ve bir anda yayılan enseye buz koyma yönteminin faydaları... 

Radikalist ekibinin deneyimlediği 'enseye buz koyma' yöntemi, Feng Fu yöntemi olarak da adlandırılıyor. Ensenizi buzla imtihan ettiğiniz bu uygulamayı 3 gün boyunca tektrar etmeniz gerekiyor.

DİKKAT! BUZ TORBASI DEĞİL!

Bu uygulamada dikkat etmeniz gereken nokta, buz torbası değil, buzu direkt ensenize temas ettirmeniz gerektiği...  Rdikalist ekibi, buzun içme suyundan kendi imkanlarınızla dondurulmuş olmasına ve ne olduğunu bilmediğiniz buzları ensenize sürmemeniz gerektiği konusuna vurgu yapıyor.

İşte 'enseye buz koyma' yöntemini deneyimleyen ekibin ilk izlenimleri:

Yöntemi öğrendiğimiz kaynakta, ensenize bir bez bağlamak suretiyle ayakta da uygulayabileceğimiz yazıyordu. Tavsiye etmiyoruz çünkü buz eridikçe suyu aşağı doğru akıyor ve tam anlamıyla bir Bizans işkencesine dönüyor mevzu. En sağlıklısı bir yerlere uzanıp en ensenize buzu koymanız. Sular sağdan soldan akıp gidecektir, kuyruk sokumunuza kadar ıslanmak zorunda kalmazsınız.

Peki ne oluyor ensemize buz koyunca? Öncelikle kendi deneyimlerimizle doğruladığımız etkilerini anlatalım:

-Daha verimli bir uyku sağlıyor. Öyle uyandığınızda "Alarmı biraz daha erteleyeyim." demiyorsunuz.
-Zindelik sağlıyor. Buzun verdiği üşüme hissinden midir nedir, işe daha zinde gitmenizi sağlıyor.
-Nefes almada gözle görülür bir performans sağlıyor. Açıkçası kaynakta okuduğumuzda pek de inanmamıştık ama 3. günün sonunda metrobüsün o havasız atmosferinde bile oksijen alabiliyorduk, siz düşünün ne kadar etkili!
-Baş ağrısına iyi geldiği kesin, gürültüden ötürü arada bir başını koparıp atası gelen denekler buzla imtihan olduktan sonra faydasını gördü.
-Nezleye iyi geliyor... Burası biraz şaibeli ancak bu tedavinin nezleyi önlediği yönünde bir inanış var. Henüz nezle olmadığımız için doğrudur diyebiliriz ancak çok da emin konuşamıyoruz.

TEDAVİNİN BİLMEDİĞİMİZ FAYDALARI

Şimdi bir de gelelim tedavinin vaat ettiği ancak henüz bizim doğrulayamadığımız faydalarına:

-Moral motivasyon: Tedaviyi uyguladığımızda ruh halimizin çok pozitif olduğu söyleniyordu ancak ülkenin ve dünyanın durumundan mıdır nedir henüz böyle bir etkisini göremedik, hayat pahalı biz ne yapalım, buz ne yapsın?
-Selülit meselesi: Tedavinin selülitlere iyi geldiği söyleniyordu ancak deneklerimizin böyle bir sorunu olmadığı için ne kadar doğru bilemiyoruz ama buzdan mütevellit enselerde bir sıkılaşma söz konusu.
-Astıma çözüm: Astım hastalarına iyi geldiği söyleniyor ancak deneklerimizde astım sorunu olmadığı için bunu da doğrulayamadık.
-Eklem ağrıları: Eklem ağrılarına iyi geldiği konusu ise tam bir fiyasko. Servisle Mecidiyeköy'e git, Metrobüs'e bin, Beylerbeyi'nde in oradan otobüse bin eve git... Eklem mi kalıyor insanda, belki de enzemize buz dağı koysak anca faydası olur!
-Sindirim sistemi: Sindirim sistemine iyi gelip gelmediği ise şüpheli, gerçi önümüze geleni yemekten midemiz Mamak çöplüğünü aratmıyor, ufacık bir buz parçasının bu sorunu çözmesini ummak hayal olur. Daha bir insan evladı gibi yemek yiyen deneklerde olumlu sonuç verebilir.