BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 35,00
ALTIN 2.447,47
HABER /  GÜNCEL

Engelli kedinin en iyi arkadaşı bir köpek

Avusturalya’nın Queensland şehrinde, bir çiftliğin ambarında bulunan engelli yavru kediyle, çiftliğin çoban köpeği arkadaş oldu. <br/>İsmi R...

Abone ol

Avusturalya’nın Queensland şehrinde, bir çiftliğin ambarında bulunan engelli yavru kediyle, çiftliğin çoban köpeği arkadaş oldu.
İsmi Ralphee konulan yavru kedinin doğuştan feline cerebellar hypoplasia kısa ismiyle “CH” hastası olduğu belirtildi. Hastalık, kedilerin anne karnındayken beyinlerinin kontrol kısımlarının yeterli gelişememesi sonucu motor hareketlerin kontrolünde kayıp meydana gelmesi olarak biliniyor. Bunun sonucunda kediler istemsiz titreme ve sallanma hareketlerinde bulunuyor ve yalpalayarak yürüyebiliyor. Hastalığın halk arasında bilinen adı “sarhoş denizci” ve “titrek kedi hastalığı”. Başka bir rahatsızlığı olmadığı taktirde “CH” hastası kediler normal bir kedi kadar yaşayabiliyor.
Yavru kedi Ralphee bulunduğundan beri çiftliğin çoban köpeği olan Max yanından hiç ayrılmamış. Bütün gün birlikte gezen Ralphee ile Max birbirlerine arkadaşlık yapıyor. Engelli yavru kedi Ralphee’yi sürekli takip ettiği belirtilen çoban köpeği Max’in, Ralphee’nin hareketlerini sürekli izlediği ve kediye göz kulak olduğu ifade edildi. Ralphee’nin de ne zaman Max’i görse sevinerek zıplamaya başladığı ve Max’le oynamaya çalıştığı belirtildi. Çiftliğin sahibi, kedi Ralphee’nin hastalığına rağmen mutlu bir yavru kedi olduğunu söyledi.
(İHA)