BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Okyanusunda tsunami alarmı kaldırıldı‎‏

Açe bu kez 8,6 şiddetinde depremle sarsıldı. Şimdilik can kaybı yok tsunami alarmı ise gece saatlerinde kaldırıldı.

Abone ol
Endonezya'nın kuzeyindeki Açe bölgesi kıyılarında meydana gelen 8,6 büyüklüğündeki depremden sonra Hint Okyanusu'na kıyısı olan ülkeler için verilen tsunami alarmı kaldırıldı. Tsunami Uyarı Merkezi 8,3 büyüklüğündeki artçı depremden iki saat sonra tehlikenin azaldığını bildirdi.

Alarm, kıyı bölgelerinde yaşayanlar arasında paniğe neden oldu. Birçok kişi evlerini terk edip yüksek kesimlere sığındı. Bu arada henüz bölgeden herhangi bir hasar ya da can kaybı haberi gelmedi.

ABD'de depremleri izleyip belgeleyen US Geological Survey adlı kuruluş birinci sarsıntının merkez üssünün Açe bölgesinin yönetim merkezi Banda Açe'nin 495 kilometre açığında ve 33 kilometre derinlikte olduğunu bildirdi.

USGS depremin büyüklüğünü önce 8,9 olarak vermişti ama giderek 8,6'ya düşürdü.
Endonezya Devlet Başkanı Susilo Bambang Yudhoyono başkent Cakarta'da gazetecilere şu ana kadar bir tsunami haberi gelmediğini ama uyanık olmaya devam edileceğini söyledi.

Yudoyono, "Uyarı sistemimiz iyi çalışıyor ve durumu kontrol altına almak ve gereken adımları atmak üzere Açe'ye derhal bir yardım ekibi yolladım" dedi.
Endonezya doğal felaketlerle mücadele kurumunun sözcüsü Açe'de elektriklerin kesik olduğunu ve halk kitlesel bir şekilde yüksek yerlere çekilmeye çalıştığından yollarda trafiğin kilitlendiğini söyledi.