BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Emine Hanım'ı ağlatan Alatlı konuşması!

Alev Alatlı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden yola çıkarak yaptığı konuşma, Erdoğan çiftini duygulandırdı.

Abone ol
Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nü kazanan Alev Alatlı, ödel töreninde yaptığı konuşmayla Erdoğan çiftini duygulandırdı. Asıl olanın helalleşme olduğunu söyleyen Alatlı, mahkemede kazanılan her hakkın helalleşme olmadığını anlattı. Aynı biçimde imar gereği şehrin ortasına yapılan bir binanın yasal olduğunu; ancak kazancın helal olmadığını ifade eden Alatlı, Gezi olaylarına destek veren bazı gazetecileri de eleştirdi.

Yazar Alev Alatlı'nın dün Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri için düzenlenen törende yaptığı konuşma, olal oldu. Alatlı, imar yasalarından gıda düzenlemelerine kadar çok sayıda konuyu gündemine taşıdı, yasalarca yahut mahkemelerce verilen bazı hakların doğru olduğunu; ancak bunların helal olmadığını söyledi. İmar yasalarına dayanak göstererek şehrin ortasına hiç olmayacak bir bina diken müteahhitin, yaptığının yasam olduğunu; ancak kazancının helal olmadığını söyleyen Alatlı, asıl olanın da bu tür konularda helalleşme olduğunu vurguladı.

GEZİ OLAYLARINA ELEŞTİRİ
 
Alev Alatlı'nın konuşması Emine Erdoğan'ın gözlerini doldurdu. Edebiyat alanında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nü alan Alev Alatlı Gezi olayları ve benzer sokak eylemlerinde gençleri sokağa dökmek için provokatif tavır takınan yazarları eleştirdi. Alev Alatlı Alatlı "Bir kalem darbesi ile atar ergenleri sokağa döken yazarın yaptığı helal değildir" dedi. Alatlı'nın konuşmasından dikkat çeken bölüm şöyle. 
 
"Dünya 5'ten büyüktür. Beynelmilel medya kartellerinin, muhtelif strateji uzmanlarının nadan dünyalarından büyüktür. Sayın Cumhurbaşkanım siz ve ekibiniz dünyadaki bugün 1.5 milyon Suriyeli'ye kapılarını açtığınız için tarih sizi ayrı bir yere yazacak. 

"GEORGE ORWELL AYAĞA KALKAR SİZİ ALKIŞLARDI"
 
Dünya 5'ten büyüktür dediniz ve tüm oligarkları boşa çıkardınız. Bugün George Orwell olsa sizi ayakta alkışlardı. George Orwell ayağa kalkar sizi alkışlardı Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler'e yönelik olarak dünya beşten büyüktür sözünü hatırlatan Alatlı, Siz dünya beşten büyüktür dediğinizde George Orwell ayağa kalkar sizi alkışlardı. O yetmez Daniel Defoe de kalkar o da alkışlardı. Sizin sahici dostlarınız sanatçılar ve edebiyatçılar arasındandır." diye konuştu.