BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,75
ALTIN 2.436,52
HABER /  DÜNYA

El Kaide'den ABD'ye tehdit!

El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi , ABD öncülüğünde IŞİD’e karşı başlatılan hava saldırılarının İslam'a karşı savaş olduğunu iddia ederek cihad çağrısında bulundu.

Abone ol

El Nusra örgütü, internet üzerinden bir açıklama yayınladı. Açıklamada, dünyadaki bütün cihatçıları,  hava saldırılarına katılan Batı ve Arap ülkelerini hedef almaya çağırdı.

Reuter, Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) ve Suriye devletiyle aynı anda savaşmaktan zayıf düşen El Nusra militanlarının  IŞİD’e katıldığını öne sürdü.

Haberde, ABD Başkanı Barack Obama hava operasyonlarını Suriye’ye de taşıyacaklarını açıkladıktan sonra, Halep çevresinde çoğunluğu El Nusra militanı olan 200 kişinin IŞİD saflarına geçtiği belirtildi.

ABD uçakları Suriye’deki El Nusra karargahlarını da hedef alan saldırılar düzenlerken, saldırılarda çok sayıda militan ölmüş, askeri araçlar tahrip edilmişti.

ABD Savunma Bakanlığı, Cumartesi günü Suriye'nin Rakka kentinde ve Türkiye sınırındaki Kobani çevresinde IŞİD mevzilerinin hedef alındığını söyledi.

Kobani'de , Halk Savunma Güçleri (YPG)  ile kenti ele geçirmek isteyen IŞİD arasında yaklaşık iki haftadır yoğun çatışmalar yaşanıyor.

ABD öncülüğündeki koalisyonda yaklaşık 40 ülke yer alıyor.