BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM

Ekmeleddin İhsanoğlu nerede oy verecek?

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu 10 Ağustos tarihinde oyunu Sarıyer'de kullanacak, İhsanoğlu Ankara'da bugün mitingdeydi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu 10 Ağustos pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyunu İstanbul Sarıyer’de Yeniköy İlkokulu’nda kullanacak.

İhsanoğlu Cumhurbaşkanlığı seçimleri için saat 10.00'da eşi Füsun İhsanoğlu ile birlikte sandık başına gidecek.

Yeniköy İlkokulu A Blok 1592 numaralı sandıkta, “Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu” seçmen adıyla oy kullanacak olan Cumhurbaşkanı adayının sandık sırası 229 olarak belirtildi.

YETER SÖZ MİLLETİN

CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu seçim çalışmaları kapsamında bugün Ankara’daydı. Ankara’yı semt semt gezen İhsanoğlu, Pursaklar, Keçiören, İncirli, Yeni Mahalle, Batıkent, Etimesgut, Gölbaşı, Mamak, Altındağ ve Kuğulu Park’ta vatandaşlara seslendi.

Ankaralıları selamlayan İhsanoğlu, tüm Ankaralıları 10 Ağustos Pazar günü sandığa ve oylarına sahip çıkmaya çağırdı. İhsanoğlu, seçimin taşıdığı öneme değinerek: “Adalet mülkün temelidir diyoruz ama mülkün temeline su kaçtı. Yargı tarafsızlığını kaybetti, kolluk kuvvetleri tarafsızlığını yitirdi. Din ile siyaset birbirine karıştı. Bunların düzelmesi için herkesin oy kullanması ve oyuna sahip çıkması gerek. Bu işe şişman kediler, şişman fareler karışmasın. Ankara’da bunun acı tecrübelerini 30 Mart’ta yaşadınız. Bir daha bunu yaşamayalım” dedi.

9 BİN LİRA İLE 30 GÜNDE KAMPANYA

İhsanoğlu, halkın 10 Ağustos’ta mutlakıyet ile parlamenter sistem, demokrasi ile tahakküm arasında seçimini yapacağını ve Allah’ın izni, seçmenin desteğiyle bu mücadeleden galip çıkacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine değinen Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim kanununu eleştirdi, “76 milyon devletin en üst makamını 30 gün içerisinde, 9 bin TL bağışla nasıl seçsin” dedi.

İsim vermeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kampanyasına değinen İhsanoğlu, “Tüm desteği alıyor, devletin tüm imkânlarını kullanıyor ve sonra da ‘mağduruz’ diyorlar. Onlar mı mağdur, biz mi mağdur? Kampanyamızı gönüllü çalışan gençlerimizle, kadınlarımızla, insanlarımızla yürütüyor, milyonlarca gönülle beraber oluyoruz” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN MİTİNGE İNSAN TAŞIYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylık mitinglerine katılım sağlama adına kamu araçlarının kullanımını eleştiren İhsanoğlu, “Meydanlara kamu taşıtlarıyla, denizin altından, yerin üstünden insan taşıyorlar, insanlara zarflar dağıtıyorlar. Sevgili Ankaralılar, sizleri buraya birileri taşıdı mı? Kimse gelip size zarf verdi mi? 12 yıldır bir mağduriyet edebiyatı yapılıyor. Millet bu edebiyata ‘Yeter, söz milletindir’ diyor. Mağdur olan millettir” dedi.

Konuşmanın ardından kürsüye Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun askerlik arkadaşı Prof. Dr. Mehmet Apak geldi. Askerlik günlerinde Bornova Topçu Tugayı’nda İhsanoğlu ile birlikte çekilen bir fotoğrafı da yanında getiren Apak, Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu’nun askerliğini yapmadığına yönelik iftiralar karşısında çok rahatsız olduğunu ve bu nedenle belgesini getirdiğini ifade etti.

Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu ise, “Böyle iftiralar atanlar hiç utanmıyorlar mı? Neyse ki her yerde askerlik arkadaşlarım yalancının ampullerini söndürmek için geliyor” diye konuştu.