BIST 9.916
DOLAR 32,43
EURO 34,73
ALTIN 2.438,11
HABER /  POLİTİKA

Ekmeleddin İhsanoğlu AK Saray'a mı çıkıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim kampanyasına bağış yapanları AK Saray'da konuk edecek.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na vatandaşları konuk edeceğini açıkladı.

Geçtiğimiz hafta yurtdışı gezisi sırasında kendisini takip eden yazar ve gazete yöneticilerine bu kararını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en kısa sürede bu uygulamaya geçmesi bekleniyor. Erdoğan’ın yapacağı uygulamada 12 partinin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun da Köşk’e çıkması ihtimaller arasında.

KURA ÇEKİLECEK

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul edeceği vatandaşları kura yöntemiyle belirleyeceğini belirtmişti. Ancak kura yönteminin nasıl olacağı konusunda bir bilgi vermedi.

SARAYI GEZİP AİLE FERTLERİ İLE TANIŞACAKLAR

AjansHaber'ın haberine göre, Erdoğan, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendisine bağış yapan vatandaşlar arasından kura çekerek Saray’da kabul edecek. Ayrıca kurayı kazanan vatandaşlar yeni yapılan Saray’ı gezme imkânı bulacak. Ayrıca imkân olursa aile fertleri ile tanışacak, sohbet edecekler. Böylece Saray, halkın sarayı olarak vatandaşlarla buluşmuş olacak.

İHSANOĞLU KÖŞK’E ÇIKABİLİR

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 12 partinin adayı olan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu rakipleri Erdoğan ve Selahaddin Demirtaş’a Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları için açılan destek hesaplarına 1000 lira bağışta bulunmuştu. Bu durumda çekilecek kurada ismi yer alacak olan İhsanoğlu’nun da Köşk’e çıkması ihtimaller dahilinde.

BAĞIŞ MİKTARI DİKKATE ALINMAYACAK

Tayyip Erdoğan’a 9 Ağustos akşamına kadar 1 milyon 350 bin 796 kişi bağış yaptı. Tabi bu isimler arasında birkaç kez bağış yapanlar da var. Bu nedenle birkaç bağış yapanlar tek bir isim olarak kuraya girecek. 5 lira bağış yapan da, en üst limit olan 9 bin küsur lira bağış yapan da kuraya girecek. Kazananlar Saray’a çıkacak.

KURA SİSTEMİ DEVAM EDECEK

Kura çekimi bir kez olmayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programı uygun oldukça kura çekilerek vatandaşlar, Saray’a davet edilecek.

Erdoğan’a yapılan toplam bağış miktarı ise 55 milyon 260 bin 778 lira olmuştu.